Custom Menu

Latest From Our Blog

5 invitatii pentru 5 mamici

5 invitatii pentru 5 mamici

UPDATE! Am revenit cu raspunsul corect si cu cele 5 invitate de onoare la o intalnire cu specialisti in alimentatia copilului!

2958191832891 13287

Raspunsul corect la intrebarea concursului: Cum putem preveni anemia feripriva, inca din primii ani de viata? 

ne este dat acum de dr. Cornelia Preda – medic primar neonatolog: “Anemia feripriva este rezultatul unui aport insuficient de fier pentru sinteza hemoglobinei, o proteina esentiala pentru transportul de oxigen și metabolismul energetic. O dieta echilibrata, cu un continut adecvat de fier, inca din primii ani de viata, poate preveni anemia firipriva.” 

Multumesc doamnei doctor pentru interventie si afisez acum lista celor 5 invitate alese prin tragere la sorti, dintre toate cele al caror raspuns a facut referire la aportul necesar de fier in alimentatia copiilor:

1. Mirela Lutz

Anemia feripriva poate fi prevenita prin controlarea alimentatiei, asigurandu-ne ca cel mic primeste cantitatea necesara de fier. Ii putem da sa consume alimente bogate in fier: ficat de pasare, carne rosie, oua, linte, legume verzi.

2. Florentina Tudorache

Alaptarea este f importanta pentru bebelus, laptele mamei ii ofera cantitatea necesara de fier bebelusui!
De asemeni exista formule de lapte imbogatie cu fier,pentru bebelusii ce nu sunt alaptati!
In alimentatia bebelusului, odata cu diversificarea, trebuiesc introduse cerealele de orez si legume cu frunze verzi, ele contin f mult fier, dar nu trebuie sa lipseasca fructele cu vitamina C, kiwi, portocale, pepene, pentru o absorbtie optima a fierului!

3. cati

Buna! Din câte știu eu prevenirea carentei de fier se face încă din timpul sarcinii prin analizele de sânge în fiecare trimestru de sarcina, în special în ultimul trimestru. Astfel, dacă mamica este anemica se recomanda de către medic suplimente de fier.
După naștere, laptele matern oferă aportul necesar de fier pentru nou nascut ( de preferat sa se alăpteze o perioada cât mai lunga de timp… eu din câte știu laptele matern nu își schimba proprietățile după 6 luni cum am mai citit sau auzit); în cazul mamicilor care din păcate nu pot alapta din varii motive se pot informa cu privire la formula de lapte praf care sa întrunească toate calitățile nutritive necesare astfel încât bebelușul sa se poată dezvolta normal.
După vârsta de 6 luni când este recomandat sa se înceapă diversificarea, (conform OMS – atunci stomacul lui bebe este pregătit sa digere alimentele solide, pr cum și sa stea în fundulet) fierul poate asimilat din diferite alimente.
Sper sa fi dat un răspuns cât mai aproape de adevăr.
Mulțumesc!

4. Andra

Anemia feripriva poate fi prevenita printr-o alimentatie echilibrata, cu un aport suplimentar de fier in cazul copiilor aflati in crestere.

5. Ștefania

Bună seara. Răspund chiar în ziua când puiul meu a împlinit 18 luni. Puiul meu are aceasta anemie de la naștere datorita faptului ca eu nu asimilez fierul în corp. Alimentatia joaca un rol esential in dezvoltarea armonioasa a organismului. Parintii ar putea preveni instalarea acestei afectiuni, controland cu atentie dieta copiilor si asigurandu-se ca acestia primesc necesarul zilnic de fier.

Felicit castigatoarele si multumesc tuturor pentru participare. Pentru cele care si-au dorit sa ajunga la intalnire, promit ca voi face un rezumat pe blog. Asadar, daca mai aveti intrebari la care va doriti un raspuns, nu ezitati sa mi le lasati la aceasta postarea, pentru ca eu sa le adresez in numele vostru medicilor invitati.

A venit primavara! Simtiti un plus de energie in corp? Eu nu, dar Vlad da! Toata ziua se misca prin casa, pe afara, pe oriunde mergem in vizita – nu sta o clipa. Doarme doar vreo 2 ore in timpul zilei, iar in rest…sa te tii joaca, nu gluma. Asta ma bucura, fireste, pentru ca e un semn ca e sanatos si voios. Va spuneam acum vreo cateva saptamani ca a inceput sa fie mofturos si sa refuze anumite alimente. Se pare ca problema e in curs de remediere, pentru ca acum e din nou un mancacios. Cine stie?! poate a fost o perioada care nu se va mai repeta prea curand…

Dar acest subiect legat de alimentatie ma preocupa destul de mult in ultima vreme, mai ales ca peste tot citesc ca are loc o schimbare semnificativa in alimentatia copiilor, care incep sa se apropie (incet- incet fireste) de mancare adultilor. Era mai simplu cand aveam doar cateva alimente pe care puteam sa I le dau fierte si…gata! Ce sa mai vorbim de perioada in care papa doar san? Mai simplu de atat nici ca se putea. Dar acum dupa 1 an, sunt atat de multe variante posibile de mancaruri, atat de multe site-uri, incat nu prea mai stiu ce si cat sa ii dau de mancare ca sa ma asigur ca ii suplinesc zilnic toate nevoile nutritionale.

M-am bucurat foarte tare cand am auzit ca sunt invitata la un eveniment informal alaturi de mai multi bloggeri, numit tare dragut “MAMA STIE RETETA CRESTERII SANATOASE” Ceea ce ma incanta este ca pot invita la randul meu 5 prietene, mamici de pici. Asa ca m-am gandit la voi!

Aceasta intalnire va avea loc pe data de 18 martie, incepand cu ora 11:00, la Maison 13, pe str. Dumbrava Rosie nr., 2 cand specialisti in alimentatia copiilor (pediatri, nutritionisti) vor vorbi pe rand despre:

  • Beneficiile alaptarii
  • Alimentatia dupa varsta de 1 an (ce presupune o nutritie echilibrata la aceasta varsta, ce solutii exista dupa ce nu mai alaptam, care e aportul corect zilnic de minerale si vitamine)
  • Obezitatea infantila, anemia feripriva, deficientele de calciu si vitamina D – ce sunt si cum pot fi evitate.

Vestea buna e ca puteti veni cu tot cu cei mici, caci cineva va avea mare grija ca pe durata conferintei puii nostri sa nu se plictiseasca. Daca va tenteaza participarea la acest eveniment, trebuie sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:

Cum putem preveni anemia feripriva, inca din primii ani de viata?

Va astept raspunsurile pana Vineri 13 martie la finalul zilei. Luni, 16 Martie, un medic specialist va oferi raspunsul corect si astfel voi putea alege, prin tragere la sorti, cele 5 mamici castigatoare!

Mi se pare foarte frumos ca dincolo de fashion, beauty, calatorii, decoratiuni interioare…si alte subiecte pe care le-am dezbatut impreuna de-a lungul anilor aici pe blog (si care continua in paralel, fireste, sa ne faca mare placere), acum exista si grija pentru copii care ne leaga pe foarte multe dintre noi. Am fost aceeasi generatie, am crescut impreuna, iar acum copiii nostri cresc deodata. Credeti-ma, e minunat sentimentul ca pot aduna aici o comunitate atat de frumoasa!

La aceasta intalnire sunt asteptate mamici ai unor copii cu varsta intre 1 si 3 ani.

Pe curand!

P.S.: Imaginile din aceasta postare, pe care probabil ca multi dintre voi vi le aduceti aminte, sunt de primavara trecuta!

49Comments
  • flori/ 11.03.2015Reply

    Eu vin. Desigur, si cu Nicolas 😉

  • flori/ 11.03.2015Reply

    M-am grabit

  • Mirela Lutz/ 11.03.2015Reply

    Anemia feripriva poate fi prevenita prin controlarea alimentatiei, asigurandu-ne ca cel mic primeste cantitatea necesara de fier. Ii putem da sa consume alimente bogate in fier: ficat de pasare, carne rosie, oua, linte, legume verzi.

  • elena/ 11.03.2015Reply

    O metoda eficienta de prevebire a anemiei feriprive este alaptarea la san pe o perioada indelungata.

  • Silvia/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana! Sunt mamica unui baietel de aproape un anisor,a fost alaptat exclusiv pana la sase luni, acum e inca alaptat si avem probleme cu acceptarea solidelor

  • ana maia/ 11.03.2015Reply

    Alimentaţia joacă un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a organismului, iar părinţii sunt primii care pot preveni instalarea acestei afecţiuni, controlând cu atenţie dieta copiilor şi asigurându-se că aceştia primesc necesarul zilnic de fier. Printre 

  • Oana/ 11.03.2015Reply

    Avem grija la alimentatie, sa fie cu mult fier asezonat cu vitamina C!

  • Simona/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana,

    In speranta ca ma voi numara printre norocoasele mamici care vor participa alaturi de tine la conferinta, raspunsul la intrebarea ta este: alaptarea la san de la 4 pana la 6 luni fara alte alimente lichide sau solide iar daca copilul este hranit cu formula de lapte atunci sa fie una bogata in fier, apoi mai tarziu alimentatia copilului trebuie sa contina hrana bogata in fier.

    Eu sunt o mamica de gemeni care implinesc pe 16 martie 10 luni, am vazut conditia participarii ( copii peste 1 an) dar poate am noroc si se face o mica exceptie.
    Numai bine!

  • Florentina Tudorache/ 11.03.2015Reply

    Alaptarea este f importanta pentru bebelus, laptele mamei ii ofera cantitatea necesara de fier bebelusui!
    De asemeni exista formule de lapte imbogatie cu fier,pentru bebelusii ce nu sunt alaptati!
    In alimentatia bebelusului, odata cu diversificarea, trebuiesc introduse cerealele de orez si legume cu frunze verzi, ele contin f mult fier, dar nu trebuie sa lipseasca fructele cu vitamina C, kiwi, portocale, pepene, pentru o absorbtie optima a fierului!

  • Alexandra/ 11.03.2015Reply

    După cele 6 luni in care bebe își ia cele necesare din laptele matern, soluția ar fi Alimentația diversificata constând in carne, ficat, oua, citrice bineînțeles fiecare cu perioada lui de introducere in meniul bebelușului. Ideea e sa iti hrănești sănătos bebelușul si astfel sa eviti anemia de orice fel nu numai cea feripriva!

  • oana/ 11.03.2015Reply

    Particip !

  • Marilena/ 11.03.2015Reply

    As vrea sa particip si eu…. unde trebuie sa ma inscriu? Multumesc!!

    • Marilena/ 11.03.2015Reply

      Iar raspunsul la intrebare este… Prin alaptare si o alimentatie corecta.

  • Ileana/ 11.03.2015Reply

    Mi-ar placea sa vin si eu…dar noi suntem departe de voi! Oricum,astept sa impartasesti cu noi ceea ce ve-ti invata acolo :-). Apropo….Dana,mai alaptezi?
    Te puppppp

  • cati/ 11.03.2015Reply

    Buna! Din câte știu eu prevenirea carentei de fier se face încă din timpul sarcinii prin analizele de sânge în fiecare trimestru de sarcina, în special în ultimul trimestru. Astfel, dacă mamica este anemica se recomanda de către medic suplimente de fier.
    După naștere, laptele matern oferă aportul necesar de fier pentru nou nascut ( de preferat sa se alăpteze o perioada cât mai lunga de timp… eu din câte știu laptele matern nu își schimba proprietățile după 6 luni cum am mai citit sau auzit); în cazul mamicilor care din păcate nu pot alapta din varii motive se pot informa cu privire la formula de lapte praf care sa întrunească toate calitățile nutritive necesare astfel încât bebelușul sa se poată dezvolta normal.
    După vârsta de 6 luni când este recomandat sa se înceapă diversificarea, (conform OMS – atunci stomacul lui bebe este pregătit sa digere alimentele solide, precum și sa stea în fundulet) fierul poate asimilat din diferite alimente.
    Sper sa fi dat un răspuns cât mai aproape de adevăr.
    Mulțumesc!

  • AndreeaR/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana! Sunt mamica unei fetite de 1 an Si 9 luni, am alaptat-o pana acum o luna , iar diversificarea am inceput-o la 6 luni. Alimentatia copilului este f importanta si se invata de acestia inca de mici, Ana mananca f sanatos, putem spune ca avem Mese comune in familie, bazate in principal pe legume, fructe si peste. Mi-as dori tare mult sa ne intalnim is sa vorbim. Te imbratisez cu drag!

  • Mariana/ 11.03.2015Reply

    Copilul e la fel de energic ca si mamica lui. Multa sanatatate va doresc!

  • Madalina/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana, pitica mea 10 luni si e mancacioasa. Ne ar face placere sa venim si sa mai invatam lucruri noi. Pupici

  • georgiana/ 11.03.2015Reply

    Anemia poate fi prevenita prin alăptare pt ca laptele de mama conține mai mult fier decât cel praf. Sper sa castiiig:)

  • DSK/ 11.03.2015Reply

    Fetita mea de 1an si 2 luni refuza cam multe mancaruri si mi-as dori sa aflu cum as putea-o ajuta sa manance mai bine si sa nu mai refuze,cum o pot convinge ?.cum nu sunt in tara,nu voi putea participa la concursul lansat de tine aici dar ,daca poti , te rog sa impartasesti si cu noi ideile ce vor fi discutate acolo.multumesc

  • Ozana/ 11.03.2015Reply

    Bebelusei mele ii place lapticul meu si spanacul. Isi ia doza zilnica de vit. D si vit. C si pana acum am fost ok. Ii mai dau si ficat, mazare… Ca si tine, si eu am multe intrebari, numai ca, fiind o mama singura, nu primesc ajutor din partea cuiva ci ma documentez de pe internet cand doarme bebe. Mi-ar placea sa primesc raspuns de specialitate la intrebarile legate de nutritie ! Sper sa fim amandoua sanatoase si pe viitor si sa nu avem probleme! Sanatate si lui Vlad! Va pupam :*

  • aurelia/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana !sunt mamica unei fetite in varta de 1 an si jumatate si avem mari probleme cu mancarica si acum.sper sa fim una dintre norocoase.

  • Andreea/ 11.03.2015Reply

    Alaptatul si alimentatie sanatoasa bogata in fier. Abia astept sa ne cunoastem!

  • Lala/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana, fetita mea implineste pe 1 aprilie 1 anisor si ma gandesc cu groaza la meniul ei de acum in colo. Am alaptat-o pana la 10 luni dar chiar si asa de la 9 luni are anemie si pana la 1 an suntem in tratament cu supliment de fier pe langa alimentele bogate in fier pe care trebuie sa le manance. Acum mananca zilnic produse care contin calciu, fier si vitamina c pt absortie si sper sa-si refaca suplimentele de fier din organism. Mi-ar placea tare mult sa vin la intalnirea cu medicii sau macar sa ne faci tu un rezumat dupa 🙂

  • Sofia maria/ 11.03.2015Reply

    Anemia feripriva reprezinta cu alte cuv o carenta de fier deci cel mai usor mod prin care putem preveni este printr-o alimentatie echilibrata,corecta si bogata in fier ( asta daca nu exista contraindicatii -boli digestive,hemoragii) . Fetita mea are 2 ani 4 luni, un scorpion mofturos iar pt mine pregatirea meselor este chiar o provocare. Sunt foarte interesata de subiect si mi-ar placea f mult sa particip la intalnire. Good luck 2 me :)))

  • Catalina/ 11.03.2015Reply

    Buna Dana,
    Fetita mea a fost diagnosticata cu anemie la 7 luni. Am primit ca tratament:
    – 1 lingurita de Liquid Iron in fiecare zi, timp de o luna
    – 7-8 picaturi de vitamina C zilnic
    – de asemenea a trebuit sa ii asiguram o alimentatie cat mai bogata in fier: ficat, carne de vita, spanac, etc
    Eva are 1 an si 7 zile – a fost nascuta pe 4 Martie 2014.

  • Irena/ 11.03.2015Reply

    Eu imi doresc foarte mult sa ma intalnesc cu un specialist in alimentatia bebelusilor. Baietelul meu are o dieta speciala acum cu formula fara lactoza, dar se apropie momentul diversificarii si sunt foarte speriata ca nu am un medic specialist care sa ma indrume corect. Mi-ar placea sa-mi dai macar numele dr. ca sa pot lua legatura cu el/ea, in caz ca vei alege alte mamici care sa te insoteasca. Multumesc!

  • lavinia/ 11.03.2015Reply

    vreau si eu sa vin:( dar sunt din Bacau si mi.ar fi foarte greu cu Lucas singura . Ce mamici norocoase:* va urez o intalnire cu multe informatii le care le puteti pune in aplicare cu folos! Dana esti minunata si esti o persoana cu inima de aur ♡

    • lavinia/ 11.03.2015Reply

      “pe care sa le :)) scz greseala”

  • Gabriela A./ 12.03.2015Reply

    Micutii AA.D.a si Aian ar fi foarte fericiti sa participe alaturi de mamica lor la o astfel de intalnire cu specialisti pentru ca suntem interesati sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa si sa fim cat mai corect informati(aceasta este principala preocupare in aceasta minunata perioada a inceputului de drum…prin viata).
    Parintii sunt primii care pot preveni aparitia anemiei controland cu atentie si maxima responsabilitate dieta zilnica a copiilor lor,asigurandu-se ca acestia primesc necesarul zilnic de fier pentru organism.

  • Ana Ilie/ 12.03.2015Reply

    Buna Dana! Ma bucura tare mult sa vad invitatia ta la evenimentul despre alimentatia sanatoasa a copilului. Sigur ca intru si eu in “competitie” cu speranta ca voi fi alaturi de tine la acest eveniment pt ca ma intereseaza subiectul. S-ar putea ca raspunsul meu sa nu fie in ton cu parerile multor nutritionisti, zic asta pentru ca sunt foarte putini care accepta si recomanda stilul vegan. Eu am cercetat foarte mult inainte de a lua decizia ca alimentatia copilului meu diversificat sa fie de natura vegana. Anemia se poate preveni in primele luni datorita laptelui matern care are in compozitie absolut tot ce este necesar bebelusului. In momentul inceperii diversificarii, mamica trebuie sa aiba grija ca alimentatia bebelusului sa fie cat mai diversificata, bogata in frunze verzi mai putin tratate termic si in pseudocereale pentru o absorbtie cat mai mare a fierului. Vitaminca C, cea care ajuta la absorbtia fierului ai gaseste in cantitati foarte mari in frunze verzi in special (ca exemplu pot da patrunjelul care are o cantitate de vitamina c de N ori mai
    mare decat lamaia sau portocala). Anemia apare cand produsele alimentare sunt procesate timp indelungat, pierzandu-si astfel toti nutrientii si toate vitaminele de care dispun. Maya bea smoothie-uri delicioase din frunze verzi si fructe, nu lipsesc pseudocerealele (linte, mei, quinoa, amaranth, chia, naut, etc – cate un fel pentru fiecare zi a sapt), fructele proaspete, iar prepararea termica se face la un nivel minim. Iar ca un plus, eu cred ca este foarte importanta Iubirea 🙂
    Astept cu mare nerabdare decizia ta! 🙂

    • Vera/ 13.03.2015Reply

      As dori sa discut mai mult cu d voastră despre dieta vegana.
      Baietelul meu are 8 luni si jum si nu a mancat niciodată carne. Ca si noi este ovo lacto veg.
      Va mulțumesc.

  • luiza/ 12.03.2015Reply

    Ce bine iti sta asa. Esti grozava! Cred ca ti-am mai spus. Cand am vazut pozele ma gandeam: oare vlad mai are stare in landou? Noroc ca ai precizat. Era cocuta atunci hihihi
    https://mamisicopilul.blogspot.ro

  • Andreea Barba-Rasa/ 12.03.2015Reply

    Buna !
    Intrucat inainte de a deveni mamica am avut grave probleme de sanatate cu anemii feriprive in urma unor sangerari, s-ar parea ca pe intestinul subtire….. consider ca este un subiect foarte important acesta si demn de luat in seama in cresterea copilului.
    Pentru a preveni anemia feripriva pentru copii, ar trebui sa acordam o importanta privind alaptarea la san in primele 5-6 luni de viata. Daca acest lucru nu se poate, sa se utilizeze formule de lapte imbogatite cu fier pana la varsta de 12 luni, iar introducerea laptelui de vaca sa se faca dupa varsta de 1 an.
    O data ce bebelusul creste, trebuie sa avem in vedere alegerile alimentare pe care le oferim copilului, pentru a creste aportul total de fier, includerea unei surse de vitamine C la fiecare masa care ajuta la fixarea fierului si nu in ultimul rand, includerea produselor de carne si peste pe cat posibil la fiecare masa.
    Tin pumnii stransi ca sa fiu trasa la sorti ! 

  • Munteanu Ioana/ 12.03.2015Reply

    Buna Dana,numele meu este Ioana si am un băiețel de 1 an si 8 luni,acum câteva luni a fost diagnosticat cu megacolon congenital,suntem la un regim drastic si din păcate este ff mofturos la mâncare,ce copil nu ar fi având in vedere ca are voie doar fructe si legume de culoare verde. Mi-as dori din suflet sa pot veni cu tine,sa vad ce ma sfătuiesc si medicii in legătura cu mâncarea pt puiul meu. Te pup si multa sănătate si vouă!!!

  • Raluca L/ 12.03.2015Reply

    Ma inscriu si eu, mi-ar placea sa particip la intalnire, sa invat lucruri noi despre alimentatie si sa le aplic pentru baietelul meu de un an si 4 luni.
    Anemia determinate de lipsa de fier poate fi prevenita prin alaptare si o dieta sanatoasa.

  • Cecilia/ 12.03.2015Reply

    Multumim pentru oprtunitate! Anemia se previne din perioada prenatala, urmarind rezultatele analizelor; alaptand; pentru bebelusi sub un an utilizand lapte praf nu de vaca; prin diversificare corecta, oferind un regim alimentar variat, care sa includa carne si alimente bogate in fier si vitamina C. Puiul meu are 8 luni, dar cum avem mari probleme cu diversificarea (nu mananca aproape nimic), ne-ar prinde tare bine niste sfaturi si informatii…

  • Andra/ 12.03.2015Reply

    Anemia feripriva poate fi prevenita printr-o alimentatie echilibrata, cu un aport suplimentar de fier in cazul copiilor aflati in crestere.

  • Ileana/ 13.03.2015Reply

    Imi doresc invitatia pentru directoarea gradinitei unde va merge fetita mea, poate se schimba ceva in meniul copiilor. Nu mi a venit sa cred cand am vazut sunca praga, snitel, eugenie in meniul copiilor, Anemia poate fi prevenita prin alimentatie bogata in fier de la 6 luni si pana la 6 luni de alaptare exclusiva. Sunt mamica de fetita de 2 ani si 3 luni si baietel de 2 luni si sunt foarte atenta la alimentatia familiei mele. Acum sunt in cautare de gradinita pentru pitica si am fost socata sa vad acelasi meniu pe care l am avut si eu la gradinita acum 30 de ani si oameni care nu inteleg cand incerc sa le explic ca nu este sanatos sa ii dai unui copil unt ,dulceata, ceai cu zahar, mezeluri, gogosi , rantasuri etc.

  • Cristina/ 13.03.2015Reply

    Anemia feripriva poate fi prevenita in primii ani de viata printr-o alimentatie echilibrata, bogata in surse de fier (legume cu frunze verzi, ficat, carne). Totodata, la recomandarea medicului, se poate administra bebelusului/copilului Fier, ca tratament profilactic.
    Mi-ar placea tare mult sa particip la acest eveniment, se anunta a fi plin de sfaturi utile.

  • Ela/ 13.03.2015Reply

    Buna as fi interesata sa stiu de unde ti-ai achizitionat aceasta superba Rochie e minunata ador acest model .

  • Ela/ 13.03.2015Reply

    Buna as fi interesata sa stiu de unde ti-ai achizitionat aceasta superba Rochie e minunata ador acest model

  • Ștefania/ 13.03.2015Reply

    Bună seara. Răspund chiar în ziua când puiul meu a împlinit 18 luni. Puiul meu are aceasta anemie de la naștere datorita faptului ca eu nu asimilez fierul în corp. Alimentatia joaca un rol esential in dezvoltarea armonioasa a organismului. Parintii ar putea preveni instalarea acestei afectiuni, controland cu atentie dieta copiilor si asigurandu-se ca acestia primesc necesarul zilnic de fier.

  • ela/ 14.03.2015Reply

    Anemia poate fi prevenita printr_o alimentatie diversificata, oferindu-i celui mic alimente bogate in fier si calciu, pentru copii peste 6 luni, precum si cu supliment de fier si vitamina C atat pentru bebelusii de 0-6 luni, cat si pentru cei diversificati. Suplimentele se ofera numai dupa efectuarea analizelor necesare.
    Sper sa pot fi printre castigatoare, deoarece al meu baiat abia deschide gurita la solide si acum la varsta de 1,5 ani, iar masa dureaza peste 1 ora.

  • DSK/ 16.03.2015Reply

    Dana multumedc pt sansa de a ne lasa intrebarile aici.eu as vrea sa aflu urmatoarele:cate mese pe zi trebuie sa aiba un copil de 1an si 3luni?ce alimente sunt foarte importante la aceasta varsta pt o crestere sanatoasa?cand ne dam seama ca un copil de aceasta varsta are tendinta spre obezitate?este recomandat sa-i oferim copilului diferite bucati de alimente in manuta ,intre mese sau exista riscul de a-i dezvolta obiceiul”rontaitului”?ce sfaturi ar trebui sa urmam astfel incat sa oferim copiilor nostri un stil de alimentatie sanatoasa pe care sa-l urmeze pe parcursul vietii .cum putem evita situatia “copilul supraponderal de azi/adultul obez de maine”

  • DSK/ 16.03.2015Reply

    Cum putem convinge un bebe sa nu mai refuze mancarurile.cum putem face mesele copiilor mai atragatoare astfel incat sa se bucure de ceea ce mananca. Cum ne dam seama care sunt mancarurile preferate ale copiilor atunci cand ei au tendinta continuua de a refuza ce li se ofera.

  • Gabriela/ 17.03.2015Reply

    Dana am o MARE rugaminte daca se poate sa pui aceste intrebari specialistului sau poate stii tu raspunsul:
    1. De ce nu este voie sa dam copiilor pana la 1 an sare si zahar, laptele de mama oare nu le contine?
    2. E adevarat ca sportul poate reduce lactatia sau poate schimba gustul si continutul?
    Ar fi supeer daca as gasi aceste raspunsuri la un specialist! Astept cu nerabdare raspunsul tau cat si alte sfaturi de la intalnire! 🙂

    • Dana/ 17.03.2015Reply

      Le-am notat si maine obtin raspunsurile pentru tine 🙂

Leave a Comment