Custom Menu

Latest From Our Blog

Detaliile care contează

Detaliile care contează

Asa cum am promis, o sa intru puțin în detaliile acestei amenajări. Si voi începe chiar de la întrebările voastre: “Dar ce e cu Luna aceea?”, “Eu vreau sa știu de unde pot cumpăra Luna!”, “Obiectul cu trepied de unde este achizitionat? Mi-a atras atentia si consider ca are acel ceva care lipseste din orice camera, oricat de mult ne straduim sa o decoram”. Ei bine, foarte multi m-ati întrebat despre boxa noastra noua de la Bang&Olufsen. Da, ati citit bine, este o boxa, pe nume Beosound A9 5th Gen. Noi avem varianta Gold Tone, care are o margine aurie și trepied din lemn natur. In plus, am luat și o husa cu Luna. Pentru ca vorbim de un produs care isi poate schimba “fața” și adapta interiorului vostru, în funcție de husele textile cumparate separat, cu tot felul de imprimeuri. Va dati seama ca eu, posesoare de geanta cu fețe detaşabile (pentru care puteam obține inclusiv brevet 😉 ), am zis ca aceasta boxa e pur si simplu facuta pentru mine, pentru mansarda noastra!

Desigur, detaliul cu husele textile interschimbabile a fost doar… cireasa de pe tort. Boxa aceasta îndeplinește toate, dar chiar TOATE dorințele mele și ale lui Radu. Adica vorbim atat de performanta, de o claritate a sunetului incredibila, cat si de un design superb! De obicei te chinui sa ascunzi boxele prin casa. Ori aceasta e ca o piesa de mobilier in sine, care aduce un plus spatiului în care este așezată, asa cum și voi ati remarcat in articolul anterior.

Noi am remarcat-o prima oara intr-o vacanta de acum vreo 2 ani în Copenhaga. Am zis din primul moment ca e o frumusete. Efectiv am rămas și eu și Radu lipiți de ea, intr-un magazin Bang&Olufsen. Sa ne înțelegem, e un brand pe care îl apreciem de foarte mult timp. Radu fiind pasionat de muzica a fost dintotdeauna super atent la aparatura pe care o cumpara. Asadar, am mai cumpărat în trecut o boxa mica portabila, dar si un sistem audio vintage Bang&Olufsen, la care Radu reușește sa facă niște reglaje complicate. Mie, sincer, imi place aceasta boxa pentru ca e foarte ușor de folosit, wireless. Si e atat de deșteaptă, incat își face singura reglajele necesare ca sunetul sa fie impecabil. Deci Beosound A9 nu numai că arata bine, cum puteți vedea în imagini, dar și sună bine. In mod obisnuit, reflexiile generate de suprafetele mobilei și pereților distorsionează sunetul proiectat de o boxa obisnuita. Dar aceasta are incorporata o tehnologie numita “Active Room Compensation”, prin care analizeaza camera in care e asezata cu un microfon intern și creează un set de filtre personalizate ce compensează aceste reflexii, asigurându-se că frecventele joase, mediile și înaltele nu suna niciodată prea strident sau prea slab. Mi se pare uau!

Iar pe Radu nu l-am mai văzut de mult timp atat de mândru de o investiție facuta pentru casa noastra. L-am și auzit de curand vorbind cu fratele lui, pe care il chemase special la noi ca să ii prezinte boxa cea noua: “Baai, asculta ce sunet clar! Are 7 difuzoare… si face asta și asta….”, ascultand amandoi frenetic punk din anii ’80. Va zic, tare fericit e Radu de când o avem în casa. Si am ascultat parca mai multa muzica ca oricând. Inca nu am dat o petrecere, dar fac pariu ca o sa se descurce minunat.

Am asezat-o în coltul mansardei, fiind vizibila din multe unghiuri. Nu ne-am decis care husa ne place mai mult – cea standard bej, adica cea cu care vine modelul Gold Tone sau cea cu Luna. In familie încă se votează acest lucru. As fi curioasa sa stiu si ce husa preferati voi, dintre cele doua. Eu sunt super indecisa: pe de-o parte cea bej e super eleganta, super classy si se integreaza perfect in cromatica mansardei. Pe de alta parte, husa Luna are personalitate, ca un obiect de design interior curajos, ce se remarca. Vom alterna, e clar 🙂

Oricum, pentru a integra boxa și mai bine în decorul si atmosfera mansardei, am pus pe peretele de langa ea tablouri. De aceea Luna pare un tablou, o lucrare artistica acum. Vedeti ca tabloul apropiat de boxa are și el o rama aurie, care se leagă de auriul delicat al “ramei” boxei. In fotografia în care ating cu degetul acea “rama”, acea margine aurie, sa stiti ca de fapt schimbam volumul boxei. Practic se poate regla volumul boxei prin simpla glisare a suprafeței.


Iar picioarele boxei noi le-am ales de lemn natur (dar exista mai multe optiuni), pentru ca seamana foarte mult cu picioarele canapelei bleu. Si despre canapele m-ati întrebat, dar despre ele revin cu informatii intr-o postare viitoare.

Hai ca iar am scris enorm și, vorba aia, am raspuns abia la cateva dintre intrebarile voastre. Dar, asa cum zice și titlul, sunt detaliile care contează.

Asadar, urmează și alte articole legate de amenajare! Ma ajuta mult sa îmi scrieți la comentarii ce alte lucruri va intereseaza, ca sa imi fie mai usor sa structurez informatia.

In concluzie, care e preferata voatra: husa bej sau husa Luna? Dacă sunteți curioși și de alte variante de culori și huse, dați o cautare pe net după magazinele Bang&Olufsen din România și mergeți să le vedeți cu ochii voștri, caci noi asa ne-am decis ce alegere ni se potrivește cel mai bine.

1Comment
  • Perky Crave/ 07.03.2024Reply

    Wow, ce poveste captivantă despre experiența voastră cu boxa Beosound A9! Îmi place cum ați descris atât pasiunea pentru muzică a lui Radu, cât și atenția la detaliile estetice și tehnologice. Întrebarea ta finală despre preferința între huse este un detaliu plin de farmec și implică cititorii în discuție. Bravo pentru alegerea excelentă și pentru atenția la detalii!

Leave a Comment