Custom Menu

Latest From Our Blog

Inapoi in viitor

Inapoi in viitor

Am avut ocazia sa merg de curand in Amsterdam, pentru lansarea noului model de televizoare Phillips OLED 973. Nu sunt genul care sa arunce cu usurinta astfel de cuvinte, insa m-am simtit cu adevarat onorata sa fac parte din acest mic grup de bloggeri, jurnalisti si influenceri din intreaga lume, invitati la evenimentul de lansare.

Unul dintre cele mai interesante lucruri mi se pare tehnologia, nu doar asa cum este ea in acest moment, cat mai ales cum va fi in viitor. Asimilam schimbarile intr-un ritm foarte firesc, insa abia cand ne oprim putin din acest tumult realizam cat de departe am ajuns, cat de usor am integrat tehnologia in viata noastra si cat de mult ne simplifica ea viata. Iar daca ne gandim la parintii nostri si la felul in care viata noastra este radical diferita de a lor, abia atunci ne dam seama cat de mult am inaintat si cat de mult vom continua sa inaintam. Iar acest lucru este fascinant, mai ales ca deja nu mai facem pasi rapizi, ci de-a dreptul alergam catre “maine”.

Casele noastre sunt deja mici portaluri de tech: de la aerul conditionat programabil, pana la frigiderul care iti face lista de cumparaturi cand ti se termina alimentele si terminand cu cel mai “banal” obiect din sufragerie: televizorul – toate sunt radical diferite. Imi amintesc inca primul meu televizor color si ce revolutie a fost cand l-au adus ai mei acasa, Suntem tare departe de acel moment. Acum nu doar ca tubul catodic este ceva retro, ci si dimensiunile sunt absolut fantastice: un ecran cu o calitate incredibila care are o grosime de doar cativa centrimetri? Un televizor care sa integreze toate serviciile de streaming, de la Netflix la HBO Go, facand ca orice film sa fie disponibil la orice ora? Un televizor care sa inregistreze orice emisiune, care sa fie in stare sa tina minte unde ai ramas, la ce episod din serialul tau preferat, in timp ce arata ca o piesa de design atent gandita sa se integreze in casa ta, alaturi de mobila ta? In mod sigur traim in viitor si avem doar lucruri incredibile de asteptat de la ziua de maine.

 

Dupa evenimentul de lansare Phillips am avut ocazia sa stau de vorba cu Rod White, Chief Designer la Philllips, un personaj remarcabil, cu o perspectiva plina de optimism fata de viitorul tehnologiei. Va las mai jos interviul pe care mi l-a acordat, dar si imagini de la evenimentul de lansare:

 

 

Cum te-a format scoala pe care ai urmat-o si ce scoala ai recomanda celor care sunt interesati sa facadesign?

Am stiut ca vreau sa ma fac designer inca de copil, cand eram la scoala. Imi placeau arta si desenul dar la acel moment nu am facut niciun curs special in acest sens. Ulterior, am urmat Scoala de Arte din UK, unde timp de un an de incercat pictura, desenul sau sculptura in lemn, mi-am dat seama ca vreau sa fac design 3D, asa ca am lucrat in mobila si in sticla. Dupa absolvire, am avut sansa de a incepe direct cu design-ul de produs. Ulterior, prin natura jobului de la Philips, am avut sansa sa experimentez o cultura absolut noua in Japonia.

Din punctul meu de vedere, scoala de arta este o platforma foarte deschisa care iti ofera sansa sa afli ce anume te pasioneaza si inspira. Noi suntem in permanenta legatura cu diferite scoli de arta, ca Central Saint Martin’s din UK sau cele din Suedia, Franta, in general din Europa pentru ca noi suntem un brand european. Internship-urile,de asemenea, sunt foarte importante, deoarece ele iti deschid ochii asupra a ceea ce inseamna sa lucrezi pentru o companie mare.

Care este produsul la care ai lucrat si de care esti cel mai mandru?

In mod clar, este vorba despre noul televizor Phillips OLED 973 pe care il lansam chiar zilele acestea. Am fost implicat in foarte multe proiecte in ultimii ani, insa consider ca cea mai mare satisfactie apare atunci cand ai parte si de o provocare. Una dintre provocarile pe care le-am intampinat au fost legate de designul televizorului. Ne-am dorit sa il facem cat mai subtire, de aceea, a trebuit sa renuntam la cat mai multe detalii tehnologice de pe spatele televizorului. Lucru din care a reiesit ceea ce ne-am dorit: un OLED 973 foarte subțire.

Detaliul preferat din ultimul model este combinarea dintre material si rama din metal, care aduce o performanta audio deosebita. Materialul este unul special facut de o companie daneza si este moale si subtil.

Noul nostru televizor vârf de gamă Philips OLED 973 de 65 inci reprezintă pasul următor în designul european. Sticla incredibil de subțire susține deasupra panoul OLED cu soluția sa integrată Ambilight pe 3 laturi. Integrarea textilelor daneze Kvadrat pentru difuzoare în suportul inteligent pentru un sunet puternic oferă atât o performanță incredibilă de sunet, cât și o încadrare naturală în locuință a acestui televizor vârf de gamă. Modelul 973 OLED vine cu o nouă telecomandă simplificată cu o configurație unică, un număr minim de butoane și control voce Android pentru cea mai bună navigare posibilă.

Acesta este produsul de care sunt cel mai mandru in acest moment. [si rade]

Ai inceput sa lucrezi in 1991 intr-un domeniu care se schimba uluitor de mult de la un an la altul. Ce era interesant in acest domeniu atunci si ce este interesant acum din punctul de vedere al tehnologiei si al design-ului?

Cand am inceput, desenam cu creion pe hartie. Apoi, a urmat schimbarea catre calculatoare, care a devenit, ulterior, un standard pentru toata lumea. Noi am hotarat sa revenim la schitele de mana si abia dupa ce suntem multumiti de rezultat, sa le transpunem in 3D.  

Industria televizoarelor este una dintre cele mai dinamice categorii de business din viata de zi cu zi, deoarece tehnologia se schimba in fiecare an. Ca sa tinem pasul cu toate aceste schimbari rapide, noi trebuie sa le oferim clientilor un echilibru intre tehnologie si functionalitate. De aceea, echipa noastra include si un Trend Analyst care are rolul de a extrage din diferite piete ale lumii elementele care vor fi folosite (culori, materiale, etc.laurmatoarele lansari.

Pare ca exista un trend de intoarcere a oamenilor in fata televizorului, iar asta este datorata faptului ca televizoarele sunt intr-adevar SMART si au o imagine extraordinara. Si cred ca intotdeauna va fi mai placut decat sa stai in fata unui laptop. [si zambeste]

Ce te entuziasmeaza cand te gandesti la viitorul design-ului de produs? Cum vezi tehologia si designul peste 40 de ani?

Intotdeauna va exista aceasta nevoie a oamenilor de a avea parte de ICE (informatie, comunicare and entertainment), satisfacuta de catre televizor. La momentul de fata, avem tehnologia 4K si in curand va veni 8K, deci un perete din living va fi practic televizorul. Intreaga casa va fi smart, adica tehnologia va fi integrata in constructia casei.

Tehnologia VR va fi folosita, de exemplu, pentru gaming sau pentru a viziona casa pe care iti doresti sa o cumperi.

In poze port: tinuta de zi formata din geaca rosie si sacou ambele H&M, pantaloni Tex, pulover si ochelari vintage (ambele piese cumparate dintr-un boutique vintage din Amsterdam),  incaltaminte Acne Studios, geanta Marc Jacobs. Iar tinuta de seara – rochie H&M, cercei si cizme Zara, hanorac Moon negru.

6Comments
  • Sorina/ 15.11.2017Reply

    Cool girl :)! Am fost in aceeasi perioada in Amsterdam. Eu am plecat la pranz in ziua in care tu ai aterizat :))); bine n-am plecat pre departe ci in Rotterdam :))), o aruncare de bat.

    Lucky you :)!

    Bizzzz

  • George(Magazin Universal)/ 15.11.2017Reply

    Superb articolul, televizorul prezentat este un model deosebit

  • Ewa Macherowska/ 15.11.2017Reply

    Love the look! x

  • Elena/ 15.11.2017Reply

    Faza nasoala este ca in Romania in momentul de fata sunt inca oameni care nu curent electric, copii care nu stiu ce e aia o tableta si lista poate continua , daramite sa avem casele mici portaluri de tech. Mai avem mult pana acolo, poate zeci, sute de ani. Si multi dintre noi inca nu si permit asemenea luxuri sa le zicem, sau trebuie sa munceasca foarte mult pentru asta.

    • Dana/ 16.11.2017Reply

      Mesajul principal era acela ca fata de copilaria noastra sa zicem, acum casele noastre sunt “portaluri tech”. Dadeam exemplu primele noastre televizoare, alb – negru, fata de cele de acum – chiar si daca nu am vorbi de ultimul model aparut. Sau sa vorbim despre telefonul fix de atunci versus telefoanele mobile de acum. Nici eu nu am o casa de ultima generatie in ceea ce priveste tehnologia. Dar oricine poate sesiza diferentele si suntem cu mult peste ceea ce ne-am fi putut imagina cand eram copii. Legat de lipsa posibilitatilor in anumite zone ale tarii, sunt perfect de acord. De altfel, tocmai din acest motiv v-am scris in urma cu cateva saptamani despre proiectul Digitaliada, care duce calculatore si tablete copiilor din astfel de medii.

  • Monica/ 17.11.2017Reply

    Ridicam in slavi tabletele. Daca ar fi folosite de catre copii pt a invata ceva concret pe ele, le as aprecia, dar fiind folosite doar pt jocuri si a -i tine pironiti cu ochii in ele, cred ca ne am putea lipsi de ele.

Leave a Comment