Custom Menu

Latest From Our Blog

Abracadabra

Abracadabra

Moment istoric: copilul meu se uita la Abracadabra.

 

EN: A historical moment: my child is watching Abracadabra.

Dinainte sa raman insarcinata cu Vlad, ba chiar dinainte de a ma gandi serios la perspectiva de a deveni mama, mi-am imaginat totusi cum copilul meu se va uita la emisiunile Abracadabra. Era ca un vis frumos. Asa cum barbatii isi imagineaza ca isi vor duce baietii la fotbal, exact la fel imi imaginam eu ca ii voi arata copilului “cum si-a petrecut mama copilaria”.

Am foarte multe casete VHS pe care trebuie sa le transpun acum in format mp4, va imaginati. Totusi, primele CD-uri sunt chiar acum in fata mea. Am inceput cu “Cenusareasa” de la TVR, in care eu nu joc, dar pe care voiam sa il am in amintirea Micai. A fost primul film Abracadabra pe care l-a vazut Vlad. Iar al doilea, respectiv primul film cu mine Abramburica a fost “Bebel cel uratel”. Episodul 2, caci asa am nimerit casetele. Unele sunt super deteriorate, altele s-au pierdut de-a lungul timpului, dar tot ce pot recupera e de mare pret pentru sufletul meu.

Vlad nu a fost foarte impresionat sa ma vada intr-un film pentru copii, cu mine tot copil, pentru ca are senzatia ca e ceva normal ca eu sa apar (si sa fi aparut toata viata) la televizor. In general, cand eu sunt intr-o emisiune live, iar el e acasa, se uita putin la mine, apoi cere pe desene… Pentru ca nu i se pare ceva iesit din comun. Si cred ca e mai bine asa. La fel ca atunci cand eram pe toate bannerele prin oras pentru Banca Transilvania sau pentru elmiplant, iar el foarte relaxat remarca: “Ah, uite-o pe mama”. Ca si cand toate mamele la un moment dat ar aparea pe cate un banner publicitar.

Revenind la Abracadabra, cred ca intr-un an – doi va fi si mai entuziasmat de aceste filmulete. Mie oricum mi se umple sufletul de bucurie cand il vad urmarindu-i pe Magician si pe asistentii lui. E o emotie pe care nu pot sa o descriu in cuvinte.

Apropo, care este amintirea voastra legata de Abracadabra? Ce cantece sau ce filme va mai amintiti? Ca sa va faceti o idee, eu stiu inca versurile la absolut toate cantecele din repertoriu Abra. Si da, i le cand lui Vlad inca de cand era bebelus.

In momentul asta nu gasesc nimic mai potrivit decat sa cant: “Uite ce mare am crescut/Uite ce mare am crescut…”

In poze port: rochie si cizme Uterque, palarie si cojoc vintage.

EN: Ever since I got pregnant with Vlad, even before I thought about the possibility of becoming a mother, I had pictured my child watching the Abracadabra tv shows. It was like a beautiful dream. Just like men imagine taking their sons to football games, I also imagined myself showing my child how his mother “spent her childhood”.

I have tons of VHS tapes I have to convert into mp4, as you can imagine. Yet, the first CDs are right in front me now. We started with “Cinderella” on TVR, which I am not actually in, but which I wanted to own in memory of Mica. This was the first Abracdabra film Vlad has watched. And the second one, with me as Abramburica was “Bebel cel uratel”. Episode 2, because that’s how we found them. Some are very badly damaged, others got lost over time, but everything I can recover is of great importance to my soul.

Vlad wasn’t too impressed seeing me in a children’s film, with me as a child, because he feels it’s normal for me to appear (and to have always appeared) on tv. Usually, when I am on a live tv show, and he’s at home, he’s watching for a while, but then switches to cartoons… Because he doesn’t feel like it’s anything out of the ordinary. And I think it’s better this way. Just like the time I was on all the banners in the city for Banca Transilvania or elmiplant, and he would casually say: “Oh, there’s mum”. Like every other mum will be on an advertising banner at some point in their lives.

Back to Abracadabra, I think in a year or two he will be more excited about these movies. My heart fills with joy when I see him watching the Magician and his assistants. It’s a feeling I can’t describe in words.

By the way, what’s your memory of Abracadabra? What songs or films do you remember? Just to get an idea,, I still know all the lyrics to all the songs in the Abracadabra repertoire. And yes, I have been singing them to Vlad since he was a baby.

In this moment I don’t find anything more suitable than singing: “Look how big I have grown/ Look how big I have grown…”  

In the pictures I am wearing: Uterque dress and boots, vintage hat and coat.

Ca in filmele SF
VLOG: Brambura prin Lume: Ungaria II (ep. 8)

Comments

10Comments
 • Amy/ 24.01.2019Reply

  Cele mai frumoase amintiri care imi vin in minte legate de Abracadabra sunt cele cu “Bebel cel uratel” si cantecelul acela interpretat de Ducu Ion – Sa fii copil e un lucru serios. 😀 Si eu am crescut cu Abracadabra si am amintiri tare frumoase.

  http://www.happyamy.ro

 • Alina/ 24.01.2019Reply

  Eu, cand spui Abracadabra, ma vad in pijamale cu cana de ceai intr-o mana si cu felia de paine cu dulceata de visine in cealalta mana. Asa ma prindea pe mine fiecare sambata dimineata. Imi amintesc toata gasca, povestile cu vrajitoare, mi-o amintesc foarte bine pe Mica. A fost o perioada in care pentru mine programul la televizor insemna Abracadabra, Beverly Hills si Salvati de clopotel. Putin mai tarziu au aparut si Seinfeld si Friends. Deci Abracadabra era cam tot universul copilariei de la Tv de atunci 🙂

 • Deea/ 24.01.2019Reply

  Spre deosebire de generația de acum noi avem ce povesti…Abracadabra a fost o emisiune pe care o așteptam împreuna cu sora mea cu entuziasm. Îmi aduc aminte cu drag de magician și asistenții lui și de cântecele.

 • Andreea/ 24.01.2019Reply

  Prin Regatul Danga-Banga
  Vrăjitoarea umbla creanga…

  • Dana/ 25.01.2019Reply

   Asta e cantecul preferat al lui Vlad 🙂

 • Ewa Macherowska/ 25.01.2019Reply

  Wow such a great look <3

 • Simona/ 25.01.2019Reply

  Cred ca cea mai frumoasa amintire a fost atunci cand a venit Abracadabra 😛 la mine in oras si am stat langa Magician 2-3 minute. <3

 • Veronica/ 29.01.2019Reply

  Eu inca mai fredonez “cenusareasa nu-i o poveste, nici vis nu este, e doar o fata frumoasa foc…” si alte cateva versuri din Abracadabra….mare magie!
  La un moment dat le-am cautat pe YouTube dar nu le-am gasit.

 • Bella/ 31.01.2019Reply

  Oh da, Abracadabra! Zici ca a trecut o vesnicie de atunci. 😀 Imi amintesc ca nu ratam in nici o duminica emisiunea iar atunci cand trebuia sa plec undeva, ma dezlipeam cu greu de televizor.

  http://www.belladiva.org

 • Mihaela/ 19.12.2019Reply

  Felicitări și sarcină ușoară! 😀 ..poți, și tu esti marele magician!
  Am crescut cu Abracadraba, deja sună a clișeu când citești asta, mai ales că ai alte evenimente mai importante în viața ta acum..
  Îmi amintesc cum trebuia să mă lupt efectiv cu fratele mai mare să pot vedea Abracadabra la singurul televizor din casă la vremea aceea.. și mi-au rămas întipărite în minte și urechi, cu linia melodică aferentă, versurile: “m-am sculat de dimineață, mama nu pleacă la piață, câinele nu vrea afară, lecții le-am făcut de-aseară. Toată lumea stă acasă, nu mișcăm, nu respirăm, la Abracadabra neee uităăăm!” 🙂

Leave a Comment