Custom Menu

Latest From Our Blog

Confesiune

Confesiune

Un moment de confesiune.

 

EN: A moment of confession.

In ultimele zile s-a umplut net-ul de #10yearschallenge. S-au numarat ridurile in plus, kilogramele in plus sau minus, s-au notat schimbarile de stil vestimentar sau de culoare a parului. Am incercat sa fac si eu acest exercitiu, si am realizat ca cele mai mari schimbari in acesti 10 ani s-au petrecut in interiorul meu.

De fapt, cred ca schimbarea majora are alt prag, nu se masoara in 10 sau 5 sau 15 ani, ci in “inainte de a deveni mama” si “dupa ce am devenit mama”. Cel putin pentru mine asa a fost.

In ultimii ani, am trecut printr-un proces lung de autocunoastere. Iar asta datorita lui Vlad. Pentru a-l intelege mai bine pe el, a trebuit sa ma inteleg mai bine pe mine. Ca si cand dintr-un spectator al unui spectacol de teatru, am dat cortina la o parte si am inceput sa intru in culise. Stiam ca sunt acolo si ce contin, asa, la modul general. Dar in ultimii ani chiar m-am apucat sa fac ordine printre “costume” si “recuzita”.

Procesul nu a fost intotdeauna usor si nici nu s-a incheiat. Dar cred ca am devenit mai toleranta, mai intelegatoare cu emotiile copilului si ale celor din jur, ori cu gandurile neimplinite, cu nevoile celorlalti, dar si cu nevoile mele.

Cred ca datorita copilului meu am devenit un om mai bun. Iar pentru asta ii voi fi pentru totdeauna recunoscatoare.

Pe voi cum simtiti ca v-a schimbat maternitatea?

Pozele sunt realizate intr-o scurta iesire in Barcelona, la finalul lui 2018. In poze port: costum Tex, helanca & Other Stories, pantofi Uterque, palton Zara, ochelari Burberry.

EN: All you can see online these days is the #10yearschallenge. People counted their extra wrinkles, their more or less kilograms, have noted their fashion changes or hair color transformations. I tried to do this exercise myself, and I have come to the conclusion that the biggest changes in these 10 years happened mostly inside me.

Actually, I think the major change has a different milestone, it doesn’t measure in 10 or 15 years, but in “before I became a mother” and “after I became a mother”. At least that’s how it was for me.

In the last years, I have gone through a long process of self-discovery. And that’s all due to Vlad. In order to understand him better, I had to understand myself better. As if I was a spectator in a theatre, and then decided to lift the curtain and join the play. I know what that meant in general. But in the past years I began putting the “costumes” and “props” in order.

The process hasn’t always been easy, nor is it finished. But I think I have become more tolerant, more understanding of the child’s emotions and of those around me, but also with unfulfilled thoughts, other people’s needs, but also with my own.  

I think that due to my child I have become a better person. And for this I will always be grateful to him.

In what ways do you feel motherhood changed you?

The pictures were taken during a short city break in Barcelona, at the end of 2018. In the pictures I am wearing: Tex suit, & Other Stories turtleneck, Uterque shoes, Zara coat, Burberry glasses.

10Comments
 • Roxy/ 20.01.2019Reply

  Inca nu am copii,insa ce stiu este ca rolul de mama iti vine perfect.Esti o mama foarte relaxata,cool,chiar pot spune ca Vlad a avut mare noroc ?.
  Nici nu am observat pe Instagram ca ati fost la Barcelona,am omis.Pozele ca intotdeauna superbe,Radu face mereu o treaba buna ☺

 • Andreea/ 21.01.2019Reply

  Din pacate pentru o perioada lunga de timp materninatea m-a transformat intr-o persoana pe care nu o mai recunosteam deoarece am suferit de depresia postnatala. Acum totul incepe sa aiba alta culoare si in fiecare zi descoper ceva nou despre mine prin intermediul ei. Ce am invatat eu in aceste 8 luni este ca pentru copilul tau nu exista o persoana mai frumoasa si mai importanta si desi stau prost cu self esteem’ul, cand se uita la mine ma simt cea mai frumoasa si pentru asta ii multumesc in fiecare zi.

 • Dana/ 21.01.2019Reply

  Stiu ca nu sunt la subiect dar am vazut pozele din Barcelona si de mult vreau sa intreb daca ai stat la hotel sau air bnb? Ne poti lasa un link? Merci.

 • Aida/ 21.01.2019Reply

  Maternitatea m-a facut sa prind aripi si sa imi doresc sa calatorim tot mai mult,alaturi de puiul nostru.M-a facut rabdatoare,iubitoare si sa prind puteri magice chiar si atunci cand nu e totul roz.
  M-a facut sa cred ca Dumnezeu ne iubeste iar noi trebuie sa fim recunoscatori.
  P.S Vladut e un dragut iar postarile cu el in Asia,cred ca i se potrivesc de minune.

 • Gabi/ 21.01.2019Reply

  Te inteleg, si eu m-am autoanalizat, mi-am analizat copilaria si parintii, am facut un fel de terapie, eu cu mine, ca sa imi dau seama cum imi doresc sa fiu ca mama, cum imi doresc sa imi cresc copilul. Inca nu s-a incheiat procesul, dar simt ca m-am schimbat destul de mult, si eu sunt mai toleranta, mai indulgenta, nu mai incerc sa ma impun asa tare ca in anii trecuti, incerc sa ma abtin din a da sfaturi gratuite si din a “critica” pe cei din jur (incerc sa observ ce fac ei, sa analizez si sa imi dau seama daca as putea sa fac ca ei sau nu si cam atat, nu ii mai judec asa aspru pentru alegerile facute)

 • Ewa Macherowska/ 21.01.2019Reply

  Beautiful place! 🙂

 • Sorina/ 21.01.2019Reply

  De la copiii mei am invatat de inseamna cu adevarat RABDAREA! Cand cred ca rabdarea imi este la limita si nu mai pot, respir profund si reincep…ghici cu ce? Cu RABDARE ?!
  Viata alaturi de ei si de sotul meu este tot ce-mi doresc❤️! Ei ma implinesc cu adevarat ?!
  Desi este extrem de greu cu doi (ca ma plangeam tare la unul! Na, am vazut ca era floate la ureche!?) este si cel mai FRUMOS greu posibil!
  N-as mai fi eu fara copiii mei!
  In schimb trebuie sa ai si timp pt tine, macar mici chestii care iti schimba buna dispozitie: sa citesti o carte, sa-ti cumperi un nou produs de skincare, o ora de masaj, o iesire la film, o masca pt par, piele preparata de tine… orice te face sa te simti bine ?!
  Femei frumoase si destepte, faceti copii ca este tare FRUMOS pe lumea asta! ??
  Bizzzz

 • Roxana/ 21.01.2019Reply

  Foarte dragute pozele, multumesc pentru postare.

 • Doru/ 21.01.2019Reply

  Foarte bun articolul, instigă la gândire și revizuirea experiențelor. Felicitări! Pe mine m-a schimbat venirea în România în calitate de student. M-am maturizat, am cunoscut caracterele dar și impedimente. Am crescut și evoluat frumos consider eu.

 • Alia/ 28.01.2019Reply

  Da, este un greu foarte frumos si firesc cu copiii. Si eu simt ca viata mea s-a impartit in 2: Înainte si dupa copil. Inca de dinainte de copil începusem sa lucrez cu mine sa fac pace, sa devin un om mai bun si mai răbdător. M-a ajutat enorm ca mama aceasta maturizare. Sunt mai aproape de Dumnezeu care ma ajuta când nu mai pot si am mai multa incredere. Încerc sa înving depresia prin comedii, bancuri, rugăciune, plimbări in natura, dans si ras cu bebe.

Leave a Comment