Custom Menu

Latest From Our Blog

Girl on the Moon Project (ep. 2) – 5 Tips

Girl on the Moon Project (ep. 2) – 5 Tips

Vacanta de vara s-a încheiat pentru aproape toată lumea, asa ca ne putem întoarce cu toții la proiectele mai vechi, care ne bucura sufletul. Azi va invit sa descoperiti continuarea celui de-al doilea episod Girl on the Moon Project, numit “5 Tips”, care o are ca protagonista pe Raluca Ghideanu, unul dintre cei mai talentati si apreciati sculptori ai momentului, al cărei portret video îl puteți revedea aici.

 

EN: Summer vacation is over for almost everyone, so we can all go back to older projects, which bring joy to our souls. Today I invite you to discover the sequel of the second episode from Girl on the Moon Project, called “5 Tips”,  starring Raluca Ghideanu, one of the most talented and appreciated sculptors of the moment, whose video portrait you can watch here.

12364587z1311910

Mai întâi ați putut urmări pe blog sau canalul meu de YouTube un portret video al Ralucăi Ghideanu, sincer și cald, despre profesia ei: sculptura. Domeniul este unul fascinant, așadar dacă nu ați urmărit încă acest video realizat de mine și Radu chiar în atelierul ei, e musai sa dați click aici sa ajungeti cu temele pentru acasa la zi.

Partea a doua a acestui proiect continua cu exercitiul de stil de mai sus (si jos), realizat impreuna cu o echipa de profesionisti talentați și ultra – apreciați în domeniul lor de activitate, formata dintr-un stilist (Alexandra Caspruf), un make up artist (Dana Argesan), un hair stylist (Florin Noje) și un fotograf (Felicia Simion ) . Puteți observa foarte ușor ca acest exercițiu de stil își propune sa pună în valoare frumusețea naturala exterioara și interioara a fiecărei eroine a “Girl on the Moon Project”.

In felul acesta, urmarind exercitiile de stil ale unor oameni ca voi, nu persoane publice, nu modele, nu oameni obisnuiti cu aparatul de fotografiat, am credinta ca va veti identifica mult mai usor si ca veti gasi constant surse noi de inspiratie. Caci eu sunt una, iar pe mine ma stiti si o sa ma mai tot stiti pe acest blog. Dar doamnele si domnisoarele care isi vor spune povestea si vor accepta acest exericitiu de stil in cadrul celui mai drag proiect al blogului de pana acum, “Girl on the Moon Project”, vor fi mereu diferite, cu o fizionomie diferita, cu o silueta diferita, cu un univers diferit.

Raluca s-a descurcat excelent la sedinta foto si a fost mereu zambitoare. Bine, asta si datorita celor doi copii absolut minunati ai ei, care au insotit-o si care ne-au inveselit munca. Sa se noteze ca inca mai pot adormi leganand prin camera un bebe de 3 luni! YES!

Revenind la proiect, fiecare a justificat mai jos alegerile facute pentru aceasta sedinta foto si, in plus, a oferit cele 5 tips, despre care va vorbeam la inceput. Acest troc de tipsuri vor esentializa aceasta lectie de stil, dar si de viata, care ni se adreseaza tuturor.

 

Styling by Alexandra Caspruf:

Cred ca Ralucai i se potrivesc foarte bine piesele puternice, cu elemente aparte si accente cromatice tari. Pentru prima tinuta am ales o fusta cu imprimeuri de inspiratie folclorica (Lana, disponibila in Molecule F Concept Store, Promenada), un top basic de la Stefanel si o pereche de sandale cu toc masiv de la Musette Iar pentru cea de-a doua, o rochie rosie din poplin de la Concept a Trois (disponibila in Molecule F Concept Store, Promenada).

 

5 Tips  de la Alexandra Caspruf:

 

1. Sa nu se fereasca de imprimeuri. Pot face minuni atunci cand sunt alese corect si asociate unei piese cu o croiala impecabila.
2. Sa isi puna in evidenta talia, sa poarte fuste de inspiratie anii 50 sau rochii halat, petrecute si cu decolteu in V. Iar lungimea potrivita trebuie sa fie pana sub genunchi.
3. Sa poarte tocuri, dar sa evite sandalele cu bareta peste glezna. I le recomand in schimb pe cele care se inchid chiar sub glezna, cu tocuri masive, aer retro si detalii creative. O varianta foarte potrivita ar fi si o pereche de stiletto, mai ales daca alege un model with a twist!
4. Poate miza oricand pe o pereche de jeansi evazati intr-o nuanta inchisa de denim si sa ii poarte cu tocuri inalte, poate chiar cu saboti hippie.
5. Iar in materie de bijuterii, i-as recomanda sa poarte cercei XXL, bratari si inele statement si mai putin coliere masive care ar adauga un plus de volum in zona decolteului.

 

Hair Style by Florin Noje, Ambasador L’Oreal Proffessionel: 

Pentru sedinta foto am spalat parul inainte cu un sampon Kerastase din gama Volumifique si am taiat putin din varfuri – “just a little refresh”. Ca si baza de coafat am aplicat un wild stylers (Beach Waves de la L’Oreal Proffesionnel), cu putina spuma de volum doar la radacina (Volum Lift tot de la L’Oreal Proffesionnel). Am uscat cu foehnul din mana, aplicand presiune doar la radacina ca sa se formeze volumul, si sa-mi ramana o textura de par natural. Apoi cu un ondulator conic am ales cateva suvite mai groase pe care le-am ondulat usor, doar pentru a accentua efectul wavy. La final am finisat cu acelasi spray cu efect de apa de mare Beach Waves , cu fixativ din gama Infinium si Shower Shine Wet Domination, din aceeasi gama L’Oreal Proffesionnel.

 

5 Tips de la Florin Noje:

 

1. Pe Raluca o prefer in culori inchise ca si culori de baza, nu negru, dar nuante de saten inchis pana la un saten mediu.
2. Pentru un joc de lumini si umbre, recomand sa se pastreze culoarea inchisa ca si culoare de baza si predominanta, dar cu cateva lumini, acente de saten mediu, caramelizat pe lungime. Astfel se creeaza mai multa miscare si volum parului.
3. Ca si tunsoare, as scurta putin din lungime, mergand pe o taietura foarte dreapta, geometrica, cu cateava trepte doar la suprafata, in zona de top, pentru a crea mai mult volum.
4. Ca si stil de coafat, parul ei se aranjeaza foarte fumos pe o textura naturala, doar cu un produs cu efect de apa de mare, doar din foehn fara perie, rezultatul fiind o textura wavy super naturala. Aceasta pune foarte bine in evidenta jocul de lumini si umbre al culorii recomandat mai sus.
5. Daca isi doreste o coafura mai sofisticata, i s-ar potrivi una super dreapta, cu un usor volum in partea de top, dar foarte slick – curat in rest, urmand linia tunsorii.

 

Make up by Dana Argesan, coordonator al cursului de auto-machiaj personalizat “Visio” (visiomakeup.ro)

Cu Raluca este usor de lucrat, mai ales ca este o prietena veche. Am colaborat de multe ori cu ea si imi este drag sa o aranjez de fiecare data. Machiajul realizat pentru aceasta sedinta foto si care cred ca o pune cel mai mult in valoare este cel “smokey glossy eyes”.

 

5 tips de la Dana Argesan:

 

1. Prima regula pentru acest gen de makeup foarte conturat la nivelul ochilor este ca uniformizarea tenului sa se realizeze dupa ce linia ochilor a fost prima definita. Astfel poti obtine un finish impecabil al tenului.
2. Recomand aplicarea unui primer de pleope pentru persistenta, mai ales cand machiajul ochilor devine unul glossy. In loc de primer se poate aplica si un fard waterproof in tonuri neutre, cat sa nu afecteze cromatica machiajului.
3. Ii recomand Ralucai sa onduleze genele inainte de a aplica mascara.
4. Pentru a preveni transferul in cazul unui machiaj glossy, trebuie aplicat un mascara waterproof.
5. Efectul de gloss trebuie aplicat pe pleoape abia la final, prin gesturi de tapotare. Stratul de gloss trebuie sa fie intr-o pelicula fina ca sa nu oxideze prea repede machiajul.

 

Raluca Ghideanu ne-a povestit mai multe despre profesia ei, sculptura, in portretul video dedicat celui de-al doilea episod Girl on the Moon Project, iar acum a venit cu cele 5 Tips, dedicate atat celor care isi doresc sa aleaga acest drum in viata, cat si celor care pur si simplu apreciaza si respecta aceasta arta:

 

5 Tips de la Raluca Ghideanu, sculptor:

 

1. Experimenteaza. Totul poate deveni arta, chiar si praful…
2. Nu incerca sa multumesti pe nimeni. Gaseste-ti propriul stil si atunci vei deveni liber. Nu te lasa intimidat de cei care spun ca oricine poate face ceea ce faci tu. A fi artist este o vocatie nu o meserie.
3. Chiar daca munca noastra este din dragoste si nu ne istoveste ci ne da aripi, nu inseamna ca nu trebuie sa fim platiti pentru ea. Incercati sa sustineti artistii locali si contemporani pentru a nu ajunge in impasul in care ne aflam azi cu opera lui Brancusi.
4. Arta trebuie iubita, iar de multe ori doar acceptata si nu neaparat inteleasa.
5. Hrana culturala este un dar de pret pentru copiii nostri si poate schimba in timp valorile noastre nationale.

Sper ca v-a placut acest episod si ca veti reveni la el de-a lungul timpului pentru inspiratie, dar si pentru pasiunea, sinceritatea si bucuria cu care Raluca a povestit despre aceasta fascinanta profesie.

Vreau sa multumesc din suflet intregii echipe care a participat la realizarea episodului 2 din “Girl on the Moon Project”:

Moon Girl – sculptor: Raluca Ghideanu

Fotograf: Felicia Simion 

Make-up Artist: Dana Argesan

Styling: Alexandra Caspruf

Hair Stylist: Florin Noje

Imagine video: Radu Dragomir

Editare si prelucare video: FotografulTau.ro

14

Proiectul merge mai departe. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati recomanda si alte femei care isi fac meseria cu devotament, cu pasiune, care reprezinta un exemplu pentru noi toti si care merita sa fie cunoscute de cat mai multa lume.

Povestea continua, nu inainte de a vedea imagini de making of realizate tot de fotograful  Felicia Simion . Cat de curand si video-ul de making of.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 15 1614 17 1812x 19

EN: First you could watch on the blog and on my YouTube channel a  video portrait of Raluc Ghideanu, honest and warm, about her profession: sculpture. The line of work is fascinating, so if you haven’t watched the video made by me and Radu in her workshop yet, you have to click here and catch up with your homework.

The second part of this project continues with the style exercise above, made with a talented and ultra-appreciated team of experts in their area, formed by a stylist (Alexandra Caspruf), a make up artist (Dana Argesan), a hair stylist (Florin Noje) and a photographer(Felicia Simion ). You can easily observe that this style exercise aims to highlight the natural beauty, both from the inside and outside, of each heroine of the “Girl on the Moon Project”.

In this manner, by following the style exercises of people like yourself, not public persons, not models, not people used to the camera, I am certain that you will find it easier to identify yourself with them and that you will constantly find new sources of inspiration. Because I am one, and you already know me and you will get to know me over and over again through this blog. But the ladies who will tell their story and who will accept this style exercise within the dearest project of the blog so far, “Girl on the Moon Project”, will always be different, with a different physiognomy, with a different silhouette, with a different universe.

Raluca did great during the photo shooting and was smiling all the time. Well, that’s also thanks to her two wonderful children, who joined us and cheered us up while working. Please note that I can still rock a 3 months old baby to sleep! YES!

Back to the project, everyone explained below the choices they made for this photo shooting and also gave us the  5 tips, which I told you about at the beginning. This swap of tips will bring the essence to our style, but also life, exercise, which speaks to all of us.  

Styling by Alexandra Caspruf:

I think Raluca looks good in strong items, with special elements and strong chromatic touches. For the first outfit I chose an ethnic inspired printed skirt  (Lana, available at Molecule F Concept Store, Promenada), a basic top from Stefanel and pair of chunky heeled sandals from Musette. And for the second one, a red dress from Concept a Trois (available at Molecule F Concept Store, Promenada).

5 Tips from Alexandra Caspruf:

1. Don’t be shy about prints. They can work wonders when chosen correctly and paired with items with impeccable tailoring. 

2. Highlight the waistline, wear ’50s inspired skirts or robe dresses, with a V neckline. And the length should be below the knee. 
3. Wear heels, but avoid ankle straps sandals. I recommend those which have chunky heels, retro look and creative details. A pair of stilettos, especially if she chooses a model with a twist, would also be very suitable. 

4. She can also go with flare jeans in a dark denim shade and wear them with high heels, maybe even hippie clogs. 
5. And when it comes to jewelry, I would recommend she wears XXL earrings, statement bracelets and rings and less massive necklaces which add extra volume in the neckline area.  

Hair Style by Florin Noje, Ambassador L’Oreal Proffessionel: 

For the photo shooting I have washed the hair in advance with Kerastase Volumifique shampoo and I cut the ends a bit – “just a little refresh”. As a styling base I have used a wild stylers (Beach Waves from L’Oreal Proffesionnel), with some volume foam on the roots (Volum Lift also from L’Oreal Proffesionnel). I blow dried, applying pressure only at the roots so it gets volume and I can maintain a natural hair texture. Then with a curling iron I selected some thicker locks which I curled, just to highlight the wavy effect. At the end I fixed with the same spray with sea water effect Beach Waves, with hairspray Infinium and Shower Shine Wet Domination, from the same L’Oreal Proffesionnel.

5 Tips from Florin Noje:

1. I like Raluca better in dark colors, not black, but shades of dark brown to medium brown.
2. For a play of lights and shadows, I recommend she keeps the dark color as the basis color, but with some lights, medium brown highlights, caramelized in length. That creates more movement and volume for the hair.
3. As a haircut, I would shorten it a little bit, using a very straight cut, geometrical, with some differences only on the surface, on the top area, to create more volume. 
4. As styling, her hair looks very beautiful on a natural texture, just with a product with sea water effect, only blow dried without a hairbrush, the result being a super natural wavy texture. This highlights the play of lights and shadows of the color recommended above. 
5. If she wants a more sophisticated hairdo, a super straight one, with a slight volume in the top area, but very slick, following the haircut line, would be very suitable for her.

Make up by Dana Argesan, coordinator of the personalized auto-make up “Visio” (visiomakeup.ro) workshop

It’s easy to work with Raluca, especially since she is an old friend. I have worked with her many times and I loved it every time. The make up I did for this photo shooting and which I think is the most suitable for her is “smokey glossy eyes”.

5 tips from Dana Argesan:

1. The first rule for this kind of makeup which is very strong around the eyes is that evening out the foundation is done after the eyes line has been defined first. This way you can get an impeccable finish of the skin. 
2. I recommend applying a primer on the eyelids for persistence, especially when he eyes makeup becomes glossy. Instead of the primer you can apply a waterproof eyeshadow in neutral tones, so that it doesn’t affect the chromatics of the makeup. 
3. I recommend Raluca to curl her eyelashes before applying mascara.
4. To prevent the transfer in a glossy makeup, you have to apply a waterproof mascara .
5. The gloss effect has to be applied on the eyelids only at the end, through tamponing. The gloss layer has to be very thin so that the makeup doesn’t oxide too quickly.  

Raluca Ghideanu has told us more about her profession, sculpture, in the video portrait dedicated to the second  Girl on the Moon Project episode, and now she gives us the 5 Tips, dedicated both to those who wish to choose the same path in life, and those who are simply appreciating and respecting this form of art:

5 Tips from Raluca Ghideanu, sculptor:

1. Experiment. Everything can become art, even dust… 
2. Don’t try to please anyone. Find your own style and then you will be free. Don’t let yourself be intimidated by those who say everyone can do what you do. Being an artist is a calling, not a job. 
3. Even though our work comes from love and it doesn’t tire us, but gives us wings, it doesn’t mean we shouldn’t get payed for it. Try to support local and contemporary artists, so we don’t get to the point where we are today about Brancusi’s work. 
4. Art needs to be loved, and many times just accepted and not necessarily understood. 
5. Cultural food is a valuable gift for our children and it can change our national values in time.

I hope you liked this episode and that you’ll come back to it in time for inspiration, but also for the passion, honesty and the joy Raluca spoke about this fascinating profession with.

I would like to thank the entire team who participated in making the second episode from the “Girl on the Moon Project” from the bottom of my heart:

Moon Girl – sculptor: Raluca Ghideanu

Photographer: Felicia Simion 

Make-up Artist: Dana Argesan

Styling: Alexandra Caspruf

Hair Stylist: Florin Noje

Video image: Radu Dragomir

Video editing: FotografulTau.ro

The project goes on. I would be grateful if you could recommend other women who do their jobs with dedication, passion, who represent an example for all of us and who deserve to be known by more people.

The story goes on, not before you see making of pictures taken by  Felicia Simion . The making of video will follow soon .

11Comments
 • Alexandra79/ 09.09.2016Reply

  Ce frumos ar fi ca proiectul tau sa se transforme intr-o emisiune de calitate pe un post de televiziune. Trebuie neaparat sa promovam si astfel de oameni. Eu chiar mi-as dori sa vad asa ceva si la televizor. Succes! abia astept sa le vad si sa le aud pe viitoarele doamne invitate.

  • Sorina/ 10.09.2016Reply

   Da, ar fi extrem de frumos sa vedem, auzim și să simtim… avem nevoie de ALTCEVA, acel ceva care lipsește cu desăvârșire… Bine punctat @Alexandra79. Bizzz

 • Sorina/ 10.09.2016Reply

  Impresionant totul, de la implicarea voastră în acest proiect de suflet și pana la grija si sinceritatea personajului ales ♥️???!!! Felicitări din suflet ?♥️! Cred că ați reușit să o faceți pe Raluca să radieze de fericire, atât la exterior cât și la interior ?! Meritați să vă duceți proiectul cât mai departe ♥️, până la Lună dacă se poate! Îmi doresc să văd în continuare oameni CU SUFLET aici ♥️?! Oameni simpli care sunt dedicați vocatiei, oamenilor din jur, ființe sincere și fericite ♥️?! Faptul că împărtășești cu noi, cititoarele tale, ATÂT de MULT FRUMOS, nu mă face decât să vă MULȚUMESC, ție și lui Radu ♥️?! Bizzz

 • Ralucutz/ 10.09.2016Reply

  Citesc cu mare drag blog-ul tău,sunteți minunați și faceți lucruri demne de mult respect.Bravoooo la amândoi!

 • Alexandra P./ 11.09.2016Reply

  Superba si aceasta poveste! Felicitari echipei Dragomir ???
  Danuca vreau sa te intreb daca ai vrea sa iti vinzi o borseta veche de la h&m… Ai mai fost candva intrebata 🙂 mi-ar placea tare mult sa o pot cumpara, tot caut ceva asemanator, si nimic… Si a doua rugaminte/intrebare: la Bacau cand veniti la teatru?? Ar fi minunat sa te intalnesc ? O seara placuta alaturi de perfectii tai ☺️

  • Dana/ 11.09.2016Reply

   Ce borseta? Dă-mi link dacă știi ca am folosit-o pe blog. S-ar putea sa o fi dat deja altcuiva…

 • Alexandra P./ 11.09.2016Reply

  https://www.danarogoz.com/bestfest/
  Aceasta este… Off sper sa o mai ai… Si sa vrei sa o vinzi, desigur 🙂

 • idareyoutobefashion/ 11.09.2016Reply

  sunt foarte frumoase sandalele
  http://www.idareyoutobefashion.com

 • Ev/ 12.09.2016Reply

  Nice post dear 🙂

  http://www.evdaily.blogspot.com

 • Otrava soareci/ 13.09.2016Reply

  Imi place foarte mult acest proiect :D, e o placere sa te urmaresc! In plus, usta Ralucai este absolut superba

 • Silvia/ 14.09.2016Reply

  Minunat proiect. Era necesar, ca prea e plina lumea de pitipoance.

Leave a Comment