Custom Menu

Latest From Our Blog

Jurnal de călătorie în Dubai (II)

Jurnal de călătorie în Dubai (II)

Sa continuam jurnalul de calatorie din Dubai, cât încă nu ma lasa memoria de tot, având în vedere că în acest moment traiesc in Vietnam experiente diverse si intense deopotrivă.

 

EN: Let’s continue with our travel log from Dubai, while my memory is still fresh, considering that right now I’m going through both diverse and intense experiences in Vietnam.

In cea de-a doua zi petrecută acolo, am luat un taxi după micul dejun si am mers toti 6 (noi 3 plus Adela, Radu si Alexandru) spre Miracle Garden. Văzusem multe poze de-acolo si parea interesant. Cand am ajuns in fata, ne-am dat seama destul de repede ca cel mai fericit de acest loc va fi Vlad. Erau multe familii cu copii, care stăteau la coadă la bilete exact ca la un parc de distracții. Trebuie să va așteptați la o grădină botanică, ineditul constând nu in diversitatea florilor, ci in felul in care sunt ele așezate – sub forma de case, de canguri sau chiar în formă unui avion Emirates. De ce spun ca lui Vlad i-a plăcut cel mai mult? Pentru ca de cum am intrat a zărit vânzătorii de baloane cu heliu si, ca sa evităm o cearta, i-am cumpărat resemnati un Minion, pe care i l-am legat de carut. Apoi a alergat cand in stanga, cand in dreapta, sa vada toate florile si sa gaseasca macar una ruptă pe jos, ca sa mi-o ofere. Ceea ce a si facut, iar eu nu stiam cum sa o ascund de jandarmi, sa nu inteleaga cumva ca e o floare ruptă din vreun copacel si nu una căzută. S-a mai linistit un pic abia la o înghețată, mancata tot in Miracle Garden, sub un tunel de flori.

De acolo am plecat sa luam prânzul si am gasit un restaurant minunat, pe care vi-l recomand cu toata convingerea, dacă ajungeți vreodată în Dubai: The Farm. E potrivit pentru un prânz, ca sa admirați pe timp de zi grădina lui. Sa încercați un tom yum soup, e unul dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată.

Apusul ne-a prins pe Kite Beach. Am fost usor derutați de faptul că nu era niciun kite… Dar cand si urmatoarea zi i-am cerut altui taximetrist sa ne duca la Kite Beach si am ajuns fix in acelasi loc, am fost siguri că suntem unde ne-am propus, doar ca lipseau de la datorie kiterii.

Cina am luat-o la Seven Sands in JBR, adică la celălalt capăt al plajei Jumeirah. Seara acolo e multa lume, dar e foarte plăcut. Am găsit un loc de joaca generos pentru copii, chiar lângă plaja, pe care Vlad l-a explorat cu interes. Tot atunci am analizat atent împreună cu Radu cât de multe familii erau in jurul nostru. Si asta pentru că e o destinație perfectă pentru o vacanta cu copilul. Hotelurile si restaurantele foarte bune, curățenia impecabilă pe străzi, prin parcuri, peste tot, numeroasele locuri de joaca pentru copii, la care se adaugă aqualand-uri si alte atractii indoor. Si, deasupra tuturor, dragalasenia cu care se uita localnicii la copil si toleranta de care dau dovada cand el fuge de la masa in restaurant, ca a vazut nu stiu ce lucru interesant pe un perete. Vlad imi spunea in fiecare zi, după ce altcineva de la hotel il ținea în brate, ca: “Si azi mi-am făcut puțin un prieten.”

Si daca tot am vorbit despre parcuri, urmatoarea zi am ales sa o petrecem la Atlantis, mai precis la Aquaventure Waterpark. Stiam cât de încântat fusese copilul intr-un parc cu apa in Tenerife, asa ca am vrut să testăm unul si in Dubai. Sunt mai multe, din cate am inteles, dar noi doar pe acesta l-am vizitat, asta si pentru ca voiam neaparat sa ajungem la Dolphin Bay, sa le dam un pupic delfinilor. De cand eram foarte mica imi doream aceasta experienta, pe care iată că Vlad a trait-o deja, la nici 4 ani. Delfinii de acolo păreau foarte bine îngrijiți și iubiți de către dresori. Țineau foarte mult la anumite reguli, tocmai din respect pentru delfini. Am dansat cu ei, i-am îmbrățișat, i-am pupat, iar la final Vlad a tras concluzia: “Are pielea la fel de catifelată ca tine, mama, de zici ca nu e adevarat.”

In penultima zi petrecută acolo (căci ultima a fost cea cu zborul spre casa, deci nu am apucat nimic altceva in afara de o baie in piscina hotelului), am făcut un tur de forte, ca sa bifam cât mai multe atractii ale locului. Am început ziua la înălțime! Mai precis de la etajul 148 din cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa. Nu aveti cum sa ratați asa ceva daca ajungeți în Dubai. Bine, sunt scutiți cei cu rau de inaltime, pot înțelege. Dar altfel… e superb! Nu credeam ca o sa ajung sa o spun vreodată, sa ma minunez in fata unui zgarie-nor, dar Burj Khalifa e chiar o clădire frumoasa. Punct. E frumoasa in orice moment al zilei, si de oriunde o admiri – din exteriorul sau din interiorul ei. Iti transmite forta, prin înălțimea copleșitoare, dar și eleganta, prin rotunjimile ei. Ma uit si acum pe pozele cu ea si continua sa ma surprinda plăcut.

Prânzul l-am luat la Salt – o rulota care vinde niste hamburgeri dementiali chiar pe Kite Beach. Merita sa ajungeți acolo o data, noi – rulotistii – ne-am simtit in elementul nostru.
Iar seara am petrecut-o în desert. Țineam foarte mult sa ajungem in desert, si s-a întâmplat ca din cauza vremii – o ceață ciudata – sa ratăm o excursie din timpul dimineții. Asa ca am petrecut apusul acolo, cand lumina este superba.

Ca sa ajungi in desert, o mașină te ia de la hotel si te aduce pana aproape de dune. Apoi alte masini preiau turiștii si ii plimba pret de vreo 15 minute, care – dacă ești mai temător din fire – pot parea o eternitate. Fiind cu Vlad am crezut ca vor face o plimbare mai …lina. Dar merg ca nebunii! Doamne, Vlad râdea in hohote, iar eu si Radu nu înțelegeam cum de nu ne răsturnam. Șoferul conducea cu o singură mana, atât era de relaxat si in control cu tot ce se intampla. Deși cu emotii, intr-un final, partea cu mașinile mi-a placut cel mai mult si v-as recomanda sa o încercați, pentru ca soferii aia chiar stiu ce fac.

Mașinile te aduc la o baza, un fel de restaurant in aer liber, cu zeci de mese așezate pe nisip, cu perne si covorase ademenitoare, în jurul unei scene mari, pe care performeaza fachiri si femei care dansează din buric.

După o tura cu camila si dupa ce a urcat si a coborât de zeci de ori dunele cu nisip, Vlad a strigat cât să fie sigur ca il auzim: “Îmi place enorm de mult în desert.” A fost experienta lui preferată din Dubai. Dar de la un punct a fost prea mult pentru el. Cand l-a vazut pe dansatorul care își învârtea fusta minute in sir, a inceput si el sa se învârte printre toti turiștii prezenți. Cu greu l-am oprit sa nu se urce pe scena, l-am scos practic cu forta din acel loc, si l-am linistit cu o altă plimbare scurta prin desert, admirand stelele. A adormit in bratele lui Radu si i-am improvizat un pătuț din perne, departe de scena, lumini si zgomote. Părinții au testat bufetul suedez si grătarul facut la fata locului, în timp ce copilul dormea bustean. A ratat întoarcerea cu masina, mult mai putin spectaculoasă pe timpul nopții. Ceea ce trebuie să luați în calcul dacă alegeți sa mergeți în desert, e ca apusul aduce cu el si frigul. E racorica bine, așadar, musai un pulover in plus. Si as recomanda toată experienta asta pentru familii cu copii ceva mai mari, o data din cauza drumului cu masina prin desert, si in al doilea rand pentru ca show-ul e zgomotos si – dacă se plictisește copilul ori adoarme – esti legat de masina si grupul cu care ai sosit pana acolo, asa ca pana se termina nu poti pleca de unul singur. Poate doar daca formați un grup mai mare, ma gandesc, atunci ati putea avea mai mare independenta.

In încheiere, pot să vă mărturisesc că Dubaiul a fost o surpriză extrem de plăcută pentru mine. Ani de zile am evitat aceasta destinație, crezând că nu ai ce face altceva in afara de shopping in celebrele mall-uri. Asa ca ce mi-am propus a fost ca in cele 4 zile full petrecute acolo sa nu intru in niciun mall, în schimb sa pot trăi cât mai divers posibil aceasta vacanta. Si am reusit cu brio! Nu ca mall-urile lor ar fi de evitat – sunt uriașe, unul găzduind inclusiv o pârtie de schi – fiind de altfel destul de interesante si ca obiectiv turistic. Doar ca a fost mai mult o ambiție personală, de turist chitibusar, sa vizitez Dubaiul in afara mall-urilor. Si iata ca am doborât un mit, o prejudecată de călător pe care o aveam, căci aceasta destinație mi-a oferit mult mai mult decât mi-am imaginat. Înainte de a merge aflasem si ca in Dubai nu te poti plimba pe jos, pentru ca mori de cald si pentru ca n-au trotuare. Fals. In perioada iernii, vremea e foarte buna, iar plimbările cu carutul pe lângă plaja sau prin Marina au fost extrem de placute.
Recomand așadar Dubaiul mai ales celor care vor o vacanta cu copilul/copiii. In vacanta de iarna, e destul de greu sa găsești o destinație la cald, care sa nu fie prea îndepărtată – cât să înnebunești pe avion – si care sa fie si sigura, din toate punctele de vedere. Iar Dubai respecta cerințele de mai sus si ofera mult peste așteptări părinților și copiilor, deopotrivă.

In poze port: rochie Cactus, sandale & Other Stories, geanta Marc Jacobs.

EN: On our second day there, we took a taxi after breakfast and all 6 of us (the 3 of us plus Adela, Radu and Alexandru) towards Miracle Garden. We had seen many pictures from there and it looked interesting. When we arrived at the entrance, we realized pretty quickly that Vlad will be the happiest about this place. There were many families with children, waiting in line to buy tickets just as in an amusement park. You have to expect to see a botanical garden, its uniqueness being not the diversity of the flowers, but the way they are arranged- in the shape of houses, kangaroos or even in the shape of an Emirates aircraft.  Why I am saying that Vlad liked it best? Because ever since we went in he saw the helium balloons and, in order to avoid a crisis, we bought him a Minion, which we tied to his stroller. Then he ran to the left and right, so he could see all the flowers and find at least one on the ground, which he could give to me. He was only still while eating an ice cream in Miracle Garden, under a flower tunnel.   

From there we left to get lunch and we found a wonderful restaurant, which I highly recommend, if you ever get there: The Farm. It’s perfect for lunch, so you could look at its garden during the day. You have to try a tom yum soup, one of the best I have ever had.

We watched the sunset at Kite Beach. We were slightly confused by the fact that there were no kites… But when on the next day we asked another taxi driver to takes us to Kite Beach and we arrived in the same spot, we were sure that we are where we’re supposed to be, only the kite surfers were missing.

We had dinner at Seven Sands in JBR, which is the other end of the Jumeirah beach. There are lots of people there in the evening, but it’s very nice. We found a large playground for the kids, right next to the beach, which Vlad gladly explored. It was also there that Radu and I analyzed how many families there were around us. And that’s because it is the perfect destination for a vacation with the child. The hotels and restaurants are very good, the cleanliness on the streets, in the parks, everywhere is impeccable, there are plenty of playgrounds, including aqua lands and other indoor attractions. And, on top of it all, the warm looks which the locals give to children and their tolarence when they run off from a restaurant table, because he has seen something interesting on the walls. Every day Vlad was telling me, after someone else from the hotel was holding him, that: “I made a new friend again today.”  

And since we have talked about parks, we decided to spend the next day at Atlantis, to be more precise at the Aquaventure Waterpark. We knew how excited the child was in a water park in Tenerife, so we wanted to try one out in Dubai. There are many, from what I understood, but we visited this one, because also really wanted to get to Dolphin Bay, to give a little kiss to the dolphins. Ever since I was little, I wanted to have this experience, which Vlad has already had at only 4 years old.  The dolphins there seemed very well taken care of and loved by their trainers. They were serious about certain rules, precisely out of respect for the dolphins. We danced with them, we hugged them, we gave them kisses, and in the end Vlad came to the conclusion: “Its skin is just as soft as yours, mum, it’s almost unreal.”

On our third day there (because the last one was with the flight home, so we didn’t have time for anything other than a swim in the hotel pool), we had a busy schedule, so we could check out as many attractions as possible. We started the day on the 148th floor of the tallest building in the world: Burj Khalifa. You can’t miss this if you are ever in Dubai. Well, those of you who are scared of heights, it’s understandable if you don’t go up. But other than that… it’s gorgeous! I never thought I would ever say that I am amazed by a sky scraper, but Burj Khalifa really is a beautiful building. Period. It’s beautiful in any moment of the day, and no matter where you look at it from- whether it’s from the outside or the inside. It conveys power, through its overwhelming height, but also elegance, through its curves. I am still pleasantly surprised by it while looking through the pictures.

We had lunch at Salt – a trailer which sales great burgers right on Kite Beach. It’s worth going there once, we trailer drivers felt right in our element. And we spent the evening in the desert. We really wanted to go to the desert, and because of the weather – a weird fog- we missed the morning trip. So we watched the sunset there, when the light is beautiful.

To get to the desert, a car will pick you up from the hotel and take you close to the dunes. Then other cars pick up the tourists and take them for a 15 minute drive, which- if you are scared easily- might seem like an eternity. Since we were with Vlad, we thought they would take us on a smoother ride. But they drive like lunatics! God, Vlad was laughing his heart out, and Radu and I couldn’t understand why we’re not falling over. The driver only had one hand on the steering wheel, that’s how relaxed and in control he was. Even though we were a bit scared, the part with the cars was my favorite and I recommend you try it out, because those drivers really know what they’re doing.  

The cars then take you to base, a sort of open air restaurant, with many tables placed on the sand, with alluring carpets and pillows, around a big stage, where fakirs and belly dancers perform.

After a walk on the camel and after it went up and down the dunes for tens of times, Vlad yelled out loud: “I really love the desert.” It was his favorite experience in Dubai. But after a certain point it was too much for him. When he saw the dancer twirling his skirt for minutes in a row, he also started twirling around the tourists who were present. We could hardly stop him from getting up on stage, we basically dragged him out of there, and we calmed him down with another walk through the desert, watching the stars. He fell asleep in Radu’s arms and we improvised a bed for him from pillows, far away from the stage, lights and sounds. The parents tried out the Swedish buffet and the barbecue prepared, while the child was sleeping like a log. He missed out on the drive back, far less spectacular during the night. What you must consider if you choose to go to the desert, is that sunset also means it gets cold. It’s really chilly, so you must have an extra sweater with you. And I would also recommend this entire experience to families with older children, for starters because of the desert drive, and also because the show is loud and- if the child gets bored or falls asleep- you are tied to the group you arrived there with, so you can’t leave on your own until it’s over. Maybe only if you are part of a larger group, then you could have more independence.

To sump up, I must confess that Dubai was an extremely pleasant surprise to me. For years I have been avoiding this destination, thinking there is nothing else to do other than shopping in their famous malls. So for the 4 days spent there, I made a promise not to go into any of the malls, so I could experience everything else this destination has to offer. And I succeeded! It was sort of a personal ambition of mine, to visit Dubai outside of malls. And so I busted a myth, a traveler’s prejudice which I had, because this destination has offered me more than I had imagined.  Before going there, I had also found out that you can’t walk outside in Dubai, because it’s too hot and they have no sidewalks. False. During winter, the weather is very good, and walking with a stroller along the beach or in the Marina was very pleasant.  

So I recommend Dubai especially to those who want to travel with the child/children. During the winter holidays, it’s pretty hard to find a destination, which is not too far- so you go crazy during the flight- and which is also safe, in all aspects. And Dubai fulfills all the requirements above and gives a lot to children and their parents.  

In the pictures I am wearing: Cactus dress, & Other Stories sandals, Marc Jacobs bag.

12Comments
 • Cecilia/ 11.01.2018Reply

  Minunat. Ai putea sa imi spui la ce hotel v-ati cazat?

 • sorina/ 11.01.2018Reply

  Este incredibil ce-ti ofera Dubaiul. Si pe noi ne-a incantat extrem de mult, in februarie 2017 cand am fost. I am propus sotului ca dupa Craciunul din 2018 sa petrecem revelionul acolo cu unul dintre copii, cel mic, dar a zis scurt si raspicat: nu merg cu copilul intr-o tara araba. De parca nu stie cata secruritate si in ce siguranta ne-am simtit in aceasta destinatie…in fine…poate se razgandeste :)))!

  Imi place de voi maxim, sunteti superbi si de admirat ca il luati pe Vlad dupa voi in vacante. La cele exotice eu as prefera sa i tin la bunici sa ma pot relaxa in voie ca meritam si noi ca parinti timpul nostru macar in 10 zile pe an. Va admir in schimb pe voi :)!

  Bizzz

 • sorina/ 11.01.2018Reply

  Este incredibil ce-ti ofera Dubaiul. Si pe noi ne-a incantat extrem de mult, in februarie 2017 cand am fost. I am propus sotului ca dupa Craciunul din 2018 sa petrecem revelionul acolo cu unul dintre copii, cel mic, dar a zis scurt si raspicat: nu merg cu copilul intr-o tara araba. De parca nu stie cata secruritate si in ce siguranta ne-am simtit in aceasta destinatie…in fine…poate se razgandeste :)))!

  Imi place de voi maxim, sunteti superbi si de admirat ca il luati pe Vlad dupa voi in vacante. La cele exotice eu as prefera sa i tin la bunici sa ma pot relaxa in voie ca meritam si noi ca parinti timpul nostru macar in 10 zile pe an. Va admir in schimb pe voi :)!

  Bizzz

 • Ewa Macherowska/ 11.01.2018Reply

  Amazing place! 🙂

 • Amy/ 11.01.2018Reply

  Explozie de culori in fotografiile tale. 🙂 Sunteti foarte frumosi si … norocosi pentru ca sunteti la caldura in perioada asta in care la noi este frig si mohorat.

  http://www.happyamy.ro

 • Simona Nemtanu/ 12.01.2018Reply

  Fantastica descriere. M-ai convinsa il vizitez probabil cu aceeasi impresie am trait si eu!
  Te pup, draga Dana!
  https://descude.com/

 • Patrascu Sergiu/ 12.01.2018Reply

  Distractie placuta si mult succes in continuare ! Se vede ca sunteti o familie minunata ! Aveti grija unul de celalalt !

 • Lore/ 12.01.2018Reply

  Bună Dana! La miracle garden este voie cu aparat foto profesionist? Pe site ul lor scrie ca nu, însă vad ca aveți poze făcute cu aparatul.
  De asemenea, cum ați achiziționat excursia din desert? Online sau de la vreo agenție de turism de acolo? Cum ați procedat și dacă mai tii minte numele agenției. Mulțumesc frumos! ?

 • Bella/ 13.01.2018Reply

  Super pozele! Inca mai aveti vacanta? 😀

 • Damaris/ 19.01.2018Reply

  Buna, Dana!
  Ti-am citit cu mare interes istorisirea, pentru ca si eu am inca amintirea proaspata a Dubaiului vizitat luna trecuta. Vreau sa mentionez insa ca la Burj Khalifa se urca pana la etajul 124, eventual si la 125 pentru restaurant, vad ca tu ai scris 148 si stiu ca au spus ca doar acele etaje sunt pentru vizitatori. S-a putut mai sus de atat? Daca da, sunteti norocosi!
  Zi frumoasa si multe imbratisari!

 • Bu/ 24.11.2022Reply

  \nicio poza din cele mentionate.. Dolphin Bay …masina prin desert sau am ratat articolul cu poze? Am la dispozitie 3 zile ,4 fiindca noaptea la 22 e urmatorul avion, Mi-am pus pe lista Burj Khalifa, Jumeirah Beach, nu e mai buna ca Kite Beach? In desert cat costa tot transportul si etc? si dupa cate ore te duc inapoi la hotel?? Nu as vrea sa stau mult in desert . Atlantis Aquaventure, ce altceva sa mai pun pe lista? Un mall cateva ore nu as vrea sa ratez totusi, Nu am mai fost. Nu ma asteptam sa fie asa cald in Ianuarie ma gandeam ca vor fi 20 de grade doar si va trebui sa port pulovar ..dar u in poze porti rochite. Sper sa prindem vreme buna

  • Dana/ 08.12.2022Reply

   Buna, lucrurile cred ca s-au schimbat destul de mult din 2018 si pana acum (mai ales postpandemie). Legat de pozele mentionate, au fost postate, dar acesta e doar unul dintre articolele legate de Dubai. Cel mai simplu, da cautare “Dubai” in casuta de search de pe prima pagina, si o sa le gasesti pe toate.

Leave a Comment