Custom Menu

Latest From Our Blog

Lectia de rock

Lectia de rock

“Dana a venit la o lectie de tobe” – asa m-a introdus Nina (profa de tobe) celor din echipa Rockschool. “Normal, ca toti copiii. Toti copiii aleg tobe.” – raspunde, zambindu-mi prieteneste, Nunu. De cand am intrat pe poarta scolii de rock din Vasile Lascar, am stiut ca o sa imi placa si ca o sa vreau sa revin.

De cand eram copil m-am visat batand la tobe. Era probabil un “fruct interzis”, caci stiam ca nici nu s-ar fi pus problema sa imi aleg un astfel de instrument pentru apartamentul nostru din Drumul Taberei. Apoi viata m-a purtat spre alte zone artistice, sa zicem, asa ca timp de studiu pentru un instrument chiar nu am mai avut. Incepusem pian la un moment dat, dar prinsa cu filmarile pentru Abracadabra a trebuit sa renunt.

Si acum, ca adult, regret groaznic ca nu cunosc niciun instrument. Am luat cateva lectii de chitara, dar insuficiente. Nu am avut determinarea necesara sa invat, asa cum o au altii, care pur si simplu deschid YouTube-ul cu o chitara imprumutata in brate, si peste cateva luni ii auzi cantand pe la petreceri. Ii admir foarte tare. Sper sa ma apuce si pe mine nebunia asta frumoasa intr-o zi si sa repet continuu la cate un instrument, asa, obsesiv.

Pana atunci, am mers la Rockschool. Un prieten imi vorbise despre aceasta scoala de muzica, recomandandu-mi-o pentru Vlad. Iar cand am sunat sa aflu mai multe, ce pot sa zic, a sunt teribil de tentant si pentru mine! Si uite asa am ajuns la prima lectie de tobe din viata mea.

Mai intai m-a testat sa vada daca am ritm. Testul asta l-am trecut. La coordonare, in schimb, mi se pare ca sunt un dezastru. Nina zice sa ma relaxez, ca e normal sa fiu asa la inceput. Nu vreti sa stiti cum radea Radu de mine… Data viitoare vin fara el. Data viitoare merg cu Vlad!

Asta mi se pare cel mai tare la aceasta scoala, la care poti face lectii de chitara, pian, tobe sau voce: ca parintii si copiii pot studia in paralel, adica in acelasi timp! Sunt multi parinti care ajung acolo cu copilul, si care sfarsesc prin a invata ei un intrument, caci se programeaza si ei la ceva in timp ce are copilul curs. Asa ca data viitoare eu m-am programat la o noua lectie de tobe, iar pe Vlad – in acelasi timp – la pian. Prima lectie m-a costat 80 lei. Dar inteleg ca preturile sunt diferite daca iti faci abonament. Si inteleg ca au ceva pachete speciale fix pentru parinte + copil. Revin cu informatii, daca va intereseaza.

Tot ce sper acum e sa ii placa si lui Vlad la fel de tare precum mi-a placut mie la prima lectie. Si sa ne tinem de treaba, serile, dupa gradi.

Gata, ne facem formatie!

Tags:

5Comments
 • Teogirl/ 04.12.2019Reply

  Bine, fie, ma las inspirată de tine si la acest capitol :)))) caut si la noi sa vad daca voi găsi sa fac eu cu piciul in paralel, suna tare tentant! :)))
  P.S. dar cred ca si lui Vlad i-ar placea un show la tobe, nu?

  • Dana/ 05.12.2019Reply

   A zis ca vrea sa treaca pe la toate instrumentele, inclusiv o lectie de canto, si apoi se decide ce va aprofunda 🙂

   • Vladislav/ 07.12.2019Reply

    ….. pentru prima lecție de canto ai nevoie doar de însoțirea unui pian … și de alegerea corectă a cântecului. Trebuie să fie un cântec senzual care să-ți facă sufletul să tremure, iar vocea ta va face restul … și crede-mă, nu ai nevoie de notițe … Doar o ureche bună … De fapt, uitându-te la zâmbetul tău, cred că vocea ta este la fel de frumoasă …

 • Vladislav/ 06.12.2019Reply

  Important este să nu vă faceți griji, dar ritmul este doar în inima voastră …. Și amintiți-vă, vă spun ca un muzician autodidact și iubitor de rock: coordonarea se realizează prin antrenament. Muzica nu se învață, se simte profund în Sufletul tău. Dacă există unul, muzica îți va ieși din mâini …. Ai un zâmbet frumos și ochii calzi. Și aceasta este fereastra către Sufletul tău …. Vei reuși …. Viața este înaintea ta! …

 • Vladislav/ 07.12.2019Reply

  ….. pentru prima lecție de canto ai nevoie doar de însoțirea unui pian … și de alegerea corectă a cântecului. Trebuie să fie un cântec senzual care să-ți facă sufletul să tremure, iar vocea ta va face restul … și crede-mă, nu ai nevoie de notițe … Doar o ureche bună … De fapt, uitându-te la zâmbetul tău, cred că vocea ta este la fel de frumoasă …

Leave a Comment