Custom Menu

Latest From Our Blog

O primavara fit!

O primavara fit!

Am discutat recent cu o prietena care s-a apucat mai serios de sport, dupa ani intregi de amanari, si mi-a zis sa transmit acest mesaj:
 

EN: Recently I was talking to a friend of mine, who started taking sports more seriously, after years of procrastinating, and she told me to give you this message:

Povestile sunt adevarate: endorfinele, serotonina, dopamina si ooooorice se mai intampla in creier si in corp la sala incep sa intre in actiune dupa o luna! Incepi sa ai o energie aparent nelimitata, esti fericita si bine-dispusa. Cumva totul e mai limpede: orice decizie care trebuie luata si parea apasatoare inainte devine mai evidenta dupa o ora de antrenament.

Mi-a spus ca pe langa faptul ca te simti bine, tonifierea pare aproape secundara, desi intr-adevar efectele se vad abia dupa prima luna. Nu a intervenit cu nicio dieta, insa incearca sa manance cu un oarecare simt al raspunderii- parca intr-adevar nu-ti vine sa mananci nesanatos dupa ce ai transpirat din greu, iti furi singur caciula. Ea face antrenamente de grup de 3 ori pe saptamana, in limita timpului disponibil- uneori are chiar 4 antrenamente, alteori unul singur daca se intampla sa aiba o saptamana aglomerata. Face antrenamente cardio sau cu ridicari de greutati- a marturisit ca yoga si pilates nu se potrivesc cu starea sa de spirit actuala si antrenamentele care o lasa “lata” sunt ceva mai potrivite.

Rezultatele fizice? Dupa primele 2 saptamani se simtea “mai mare” desi nu se ingrasase pe cantar- efect perfect normal pentru ca muschii se umfla sub stratul adipos, iar rezultatul este ca pari “mai mare”. Dupa o luna, uneori chiar doua in functie de stilul de viata si cat de des te antrenezi, muschii devin din ce in ce mai tonifiati iar stratul adipos incepe sa descreasca semnificativ. Dupa 2 luni de mers destul de intens la sala ea deja se simte mai tonifiata- bratele si picioarele sunt mai fit si in general orice task fizic e mai usor: sa urce scarile, sa alerge dupa metrou sau sa ridice un bax de apa plata. Adoarme mai repede si se trezeste mai odihnita, chiar daca doarme acelasi numar de ore.

Una peste alta din discutia avuta cu ea, ne-am decis sa ne luam un antrenor- m-a convinsa ca o sa ma simt mai bine si o sa am o dispozitie mai buna cu niste miscare. Abia astept sa vad daca are dreptate!

Dar inainte de orice: putin shopping! In functie de tipul de antrenament pe care il preferi, am grupat tinutele pentru yoga, pentru inot si pentru training de tip circuit. Insa oricum, atat timp cat faci miscare, nici nu conteaza ce prefer!

EN: “The stories are true: the endorphins, the serotonin and eeeeeverything that’s going on the brain and the body while in the gym, start kicking in after a month! You begin to feel an energy that seems endless, you are happy and in a good mood. Somehow it all becomes clear: every decision that needed to be taken and seemed like a burden before, becomes more obvious after an hour of training.”

She told me that compared to the fact that you feel good, toning is almost secondary, although the effects are only visible after the first month. She didn’t follow any diet, but she’s trying to eat with some sense of responsibility – you don’t really feel like eating unhealthy after sweating so bad, you’re playing a joke on yourself. She goes to group training 3 times a week, if she has the time- sometimes even 4 times a week, while other times only once if she happens to have a busy week.  She does cardio or lifts weights – she confessed that yoga and pilates don’t match her current mood and finds the trainings that leave her breathless more appropriate.

The physical results? After 2 weeks she felt “bigger”, although she didn’t gain any weight on the scale – which is perfectly normal because the muscles swell under the adipose tissue and the result is that you look “bigger”. After a month, sometimes two, depending on the life style and how often you train, the muscles are more toned and the fat tissue starts decreasing significantly. After 2 months of intensive training she feels more toned – the arms and legs are fitter and basically every physical task is easier: climbing stairs, running after the metro or lifting heavier stuff. She falls asleep faster and gets up more rested, even though she sleeps the same number of hours.   

All in all, after our conversation we decided to get a personal trainer- she convinced me that I will feel better and I will have a better mood with some training. Looking forward to see if she’s right! 

But first of all: a little shopping! Depending on the type of training you prefer, I have grouped yoga outfits, swimming outfits and outfits for circuit training. Either way, as long as you work out, it doesn’t matter what you prefer!

11b

YOGA: Sac pentru salteaua de yoga Zara, hanorac Mango, bustiera Decathlon, tricou H&M, colanti Olympia Activewear, tenisi Le Coq Sportif.

EN YOGA: Zara bag for yoga mat, Mango sweatshirt , Decathlon bustieret-shirt, Olympia Activewear tights, Le Coq Sportif sneakers.

22b

CIRCUIT: Colanti H&M, maieu Nike, tenisi Decathlon, bustiera& rucsac Mango, elastice de par Asos.

EN: CIRCUIT: H&M tights, Nike tank top, Decathlon sneakers, Mango bustiere& back pack,  Asos hair ties.

33b

INOT: Costum de baie Zara, halat de baie, ochelari de inot& casca Decathlon, slapi Adidas, geanta de sala Mango.

EN: SWIMMING: Zara swim suit, Decathlon robe, swim glasses and helmet, Adidas flip-flops, Mango bag.

 

14Comments
 • Cezara/ 16.03.2016Reply

  Gimnastica acasa in fiecare dimineata, e foarte buna! <3

 • Iulia's Corner/ 16.03.2016Reply

  Bustierele de la Decathlon sunt foarte bune, indraznesc sa spun ca sunt cele mai bune. Am incercat bustiere de la firme cu “greutate”, si nu s-au ridicat la nivelul celor de la Decathlon.
  Cat despre sport, este foarte adevarat ce spune prietena ta. Cu timpul intra in sange, devine parte din viata ta 🙂 si este un sentiment foarte placut. Mult succes cu orice alegi sa practici :)!

  https://iuliascorner.wordpress.com/

 • mariana/ 16.03.2016Reply

  Cat a costat sutienul acela diafan si dragut unde il pot gasi???

 • Simona/ 16.03.2016Reply

  Circuit si înot acesta 2incerc sa le practic zi de zi dupa cum imi permite programul de la servici sa ajung la sala sau la bazin.într-adevăr de simți mai bine si mai tonifiata.

  • Dana/ 17.03.2016Reply

   Zi de zi??? Esti tare!

 • Cristina/ 16.03.2016Reply

  Si eu ma simt mult mai de bine de cand merg la sala!

  https://crisplusina.ro

 • Mădălina/ 17.03.2016Reply

  T25,un program minunat. ? mă simt energică și mă lasă fără suflu după ce îl termin. ?

 • dana/ 17.03.2016Reply

  https://www.koobic.ro/classes folosesc eu si sunt foarte multumita de rezultate.

 • Ema/ 17.03.2016Reply

  Dana iti recomand sa incerci CrossFit, eu am inceput de o luna si e extraordinar! Super fun si motivational.

 • Teodora/ 17.03.2016Reply

  Mie a inceput sa imi placa sportul abia cand am descoperit antrenamentele care nu m-au lasat cu febra musculara crunta. Abia atunci am descoperit faimoasa energie pe care o capeti dupa sport.
  https://toodear.ro

 • mariana/ 17.03.2016Reply

  Dana cat a costat acest sutien diafan si dragut de unde il pot achizitiona?????????????????

  • Dana/ 17.03.2016Reply

   Te referi la postarea de pe Facebook? Nu mai stiu, e H&M si il am de cativa ani.

 • Blog Andra Dorolti/ 17.03.2016Reply

  Si eu am incercat sa merg mai des la sala, degeaba – miscarea e miscare 🙂
  Si imi place sa oscilez, in functie de cum ma simt – alergat, yoga, clase de aerobic sau zumba..cat mai variat. Altfel ma plictisesc. Asa ca asta e strategia mea: cat mai diversificat.

  Am incercat si hot yoga timp de o luna si a fost nemaipomenit. Tenul meu a fost perfect si niciodata nu am fost asa elastica. 🙂 Am renuntat insa din cauza pretului. Dar mi-ar placea sa mai fac.

 • Lorette - White Charm/ 23.03.2016Reply

  Hmmm
  Parca m-as incumeta si eu sa merg la sala, pacat ca de fiecare data gandul de a renunta e mai puternic decat acela de a continua…
  https://whitecharm.wordpress.com/2015/12/22/watch-out-london/

Leave a Comment