Custom Menu

Latest From Our Blog

Pentru mine, in 2019

Pentru mine, in 2019

Iata ce planuri am legate de alimentatie si ingrijirea pielii in 2019:

 

EN: Here are my plans for 2019 regarding nutrition and skin care:

La finalul anului trecut, m-am tinut de cuvant si am organizat o intalnire intre 10 dintre prietenele acestui blog si doctor Anca Pavelescu si doctor Luiza Pirvu. Trebuie sa va spun ca am fost foarte mandra de invitatele mele, care s-au dovedit surprinzator de bine informate si care au pus intrebari super smart.

Subiecte de discutie precum – regimuri de slabire, prevenirea imbatranirii premature a tenului, dar si ingrijirea lui odata aparute primele riduri – sunt atat de interesante, incat am decis ca merita dezbatute mai in detaliu. Asadar, pentru voi, am filmat deja o serie de interviuri cu dr. Anca Pavelescu si dr Luiza Pîrvu, pe care vi le voi arata cat de curand. Vor fi sfaturi super utile, date de oameni specializati pe aceste subiecte. Mi se pare vital sa apelam la medici in acest moment, cand avem vreo nedumerire legata de sanatatea noastra, decat sa apelam la tot felul de “experti” din mediul online. Suntem pur si simplu bombardati de informatii contradictorii si consider ca numai medicii sunt in masura sa ne lamureasca.

Dar pana la videouri, va spun si ce mi-am propus eu pe 2019:

In ceea ce priveste alimentatia, pot spune ca am avut toti anii acestia mare noroc, permitandu-mi sa mananc orice si oricand, fara variatii mari pe cantar. Daaaaar, parca in ultima perioada, norocul asta a inceput sa cam… scartaie. Viata la 30+…  Obligatoriu trebuie sa fiu mai atenta. Plus ca am si Hashimoto (poate vom vorbi intr-o zi despre asta), ceea ce, teoretic, presupune pe termen lung o tendinta de ingrasare.

Momentan am luat-o usor, cu mai putina paine si mai putine paste. Dar de la doamna dr. nutritionist am aflat ca regimul tip “fasting” e o varianta de luat in calcul, daca e tinut cum trebuie. Momentan incerc sa tin 12 ore pauza intre ultima inghititura seara si prima inghititura dimineata. Nu imi iese mereu, caci am un program haotic, cu seri de spectacol, dupa care se iese la o bere, la o pizza… stiti ce zic. Desigur, pauza se mareste daca vrei sa slabesti. Ce, cat, cum, iti spune nutritionistul. Dar este considerat un regim pe termen lung sanatos, o sa vedeti si in interviul filmat. Tot de la doamna dr. Luiza Pîrvu am retinut ca e sanatos sa mananci in fiecare zi o leguma sau un fruct verde si o leguma sau un fruct portocaliu. Drept urmare, in 2019 incerc sa tin si aceasta regula de alimentatie.. “cromatica”. Cred ca este o formula usor de retinut, nu vi se pare?

In ceea ce priveste ingrijirea tenului, doamna dr. Anca Pavalescu m-a convins sa folosesc crema cu protectie solara din abundenta, ceea ce am si facut in Sri Lanka. Ce am mai retinut de la intalnire este ca daca un fond de ten are deja SPF 15, nu inseamna ca e suficient pentru a te proteja, asa ca e necesar sa aplici inainte de el o crema de fata cu SPF 50. Pentru ca DA, soarele este principala cauza de imbatranire prematura a tenului.

Din gama larga de produse de la elmiplant, sigur voi folosi in 2019 urmatoarele 3:

1. Crema de fata cu acid hialuronic. Recomand sa fie folosita in sezonul rece, avand in vedere ca acidul hialuronic este extrem de hidratant, chiar si de fetele care nu sunt preocupate acum de prevenirea ridurilor, insa isi doresc un ten foarte bine hidratat si catifelat. Crema de zi cu acid hialuronic 3D de la elmiplant ofera o hidratare intensa, lasand tenul imediat dupa aplicare mult mai luminos, mai proaspat. E o senzatie foarte placuta. Folosita zilnic, crema actioneaza ca un agent de umplere dermica, netezind suprafata pielii, datorita formulei sale inovatoare cu Triplu Sistem de Acid Hialuronic.

In plus, elmiplant a lansat in 2018 si lotiunea de corp cu acid hialuronic, pe care imi propun ca anul acesta sa o introduc in rutina mea de baza. Desi imi ia maxim 3 minute sa imi intind o lotiune pe corp dupa ce ies din dus, nu o fac de fiecare data. O prietena actrita, Andreea, mi-a zis de curand ca pentru ea nu exista sa nu se dea cu crema pe corp dupa dus, efectiv simte ca nu poate sa sara peste aceasta etapa. Hmm, tare as vrea sa capat si eu acest “automatism” si sa folosesc lotiunea dupa absolut fiecare dus.

2. Serumul cu multicollagen. Nu am idee cate sticlute de serum am consumat de cand a fost lansat produsul. Multe, oricum. Voi continua sa il folosesc, pentru ca are o textura lejera, intra instant in piele, catifeleaza si e perfect inainte de a aplica machiajul.

3. Gelul de dus uleios elmiplant Shower Oils. Nu se compara cu niciun alt gel de dus din baia ta, pe cuvant de onoare. Are o textura complet diferita. E ca si cand folosesti deodata un gel de curatare fin, care face o spuma usoara, dar in acelasi timp intinzi pe suprafata corpului si un ulei hidratant. E o senzatie speciala, care imi place foarte mult. Sunt 2 variante diferite de geluri de dus cu uleiuri exotice, ce contin 0% parabeni si coloranti. Despre cel cu cocos am mai vorbit aici, asa ca azi am sa va vorbesc despre gelul de dus elmiplant Deep Relax cu uleiuri de argan, macadamia si abisinian (de existenta celui de-al treilea am aflat spre rusinea mea abia la varsta asta). Sa le luam pe rand: Uleiul de argan este bogat in antioxidanti si vitamina E,  substante pretioase care revitalizeaza pielea si ii redau stralucirea naturala. Uleiul de macadamia hraneste pielea si o catifeleaza, pentru ca aceasta sa devina moale si fina. Uleiul abisinian are un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 si o textura lejera, care se absoarbe usor. Moleculele active ale uleiurilor esențiale intra rapid in epiderma si isi pastreaza efectele de revitalizare mai mult timp decât alte combinatii de substante. Uleiurile naturale au proprietati unice anti-imbatranire si anti-inflamatorii, si hidrateaza pielea pentru un timp indelungat. Gelurile acestea au o mare bila alba de la mine, atat pentru hidratare, cat si pentru aromele exotice, care ma trimit cu gandul direct la vacantele mele frumoase in Asia.

Voi ce rezolutii aveti pe 2019 in ceea ce privestea alimentatia si sanatatea tenului si a pielii? Orice sfat e binevenit, caci sharing is caring.

In poze port: bluza alba si camasa ambele COS, blugi Asos White, pantofi Uterque.

Acest articol este realizat cu sprijinul elmiplant. Va multumesc ca sustineti brandurile care sustin acest blog.

EN: At the end of last year, I kept my word and organized a meeting with 10 of the friends of this blog and doctors Anca Pavelescu and Luiza Pirvu. I have to say I was very proud of my guests, who have turned to be surprisingly well informed and who asked super smart questions.

Topics like weight loss diets, premature aging of the skin prevention, but also skin care after the appearance of the first wrinkles, are so interesting, that we decided they are worthy of a more detailed debate. So, for you, we already recorded a series of interviews with Dr. Anca Pavelescu and Dr. Luiza Pîrvu, which I will show you very soon. They will have super useful advice, given by people who are specialized in these subjects. I find it’s crucial to go to such doctors when we have doubts about our health, instead of listening to different “experts” in the online environment.  We are being bombed with contradictious information and I consider doctors are the only ones capable of bringing some clarity in this matter.   

But until the videos, I will tell you what I promised myself for 2019:

Regarding nutrition, I can say that I have been very lucky these past years, because I could anything anytime, without significant variations on the scale. But, lately, it looks like this luck is starting to run out. Life at 30+… I must pay more attention. Plus I also have Hashimoto’s (maybe we’ll talk about that one day), which, in theory, means a tendency for weight gain on the long term.

For now I started out easy, with less bread and pasta. But I found out from the nutritionist, that the “fasting” diet is one to be considered, if done right. I am trying to keep a 12 hour break between the last bite in the evening and the first one in the morning. I don’t always succeed, because my schedule is chaotic, with theatre plays in the evening, after which we usually go out for a beer, a pizza.. you know what I mean.  Of course, the break needs to be longer if you want to lose weight. What, how much, how, the nutritionist will tell you. But it is considered to be a healthy long term diet, you’ll see in the recorded interview. I also found out from dr. Luiza Pîrvu that it’s healthy to a green vegetable or fruit and an orange fruit or vegetable. Therefore, in 2019, I try to keep this “chromatically” nutrition rule. I think it’s easy remember, don’t you?

Regarding skin care, Dr. Anca Pavelescu convinced me to abundantly apply SPF cream, which I did in Sri Lanka. What I also remembered from the meeting is that if a foundation already has SPF 15, that doesn’t mean it’s enough to protect you, so you have to apply a moisturizer with SPF 50 before putting on make-up. Because YES, sun is the main cause of premature aging of the complexion.  

From the wide variety of elmiplant products, in 2019 I will surely sue the following 3:

1. The face cream with hyaluronic acid. I recommend you use it during the cold season, considering the fact that the hyaluronic acid is extremely hydrating, even for those of you who are not particularly interested in wrinkle prevention just yet, but still want to have a hydrated and smooth complexion.  The day cream with 3D hyaluronic acid from elmiplant offers a rich hydration, leaving the skin more luminous, more fresh. It’s a very nice feeling. Used on a daily basis, the cream acts as a skin filler, evening out the surface of the skin, due to its innovative formula with Triple System of Hyaluronic Acid.

Also, in 2018, elmiplant launched the body lotion with hyaluronic acid, which I plan on introducing into my skin care routine this year. Even if it only takes about 3 minutes to apply a body lotion after taking a shower, I don’t always take the time to do it. An actress friend of mine, Andreea, recently told me that she always puts on body lotion after a shower, she literally feels that she can’t skip this step. Hmm, I would really like to get this reflex and use the lotion after every shower.

2. The serum with multi collagen. I have no idea how many bottles of this serum I have used since it was launched. A lot, for sure. I’ll keep on using it, because it has a light texture, it is absorbed instantly, it makes the skin smooth and it’s perfect before applying the make-up.

3. The elmiplant Shower Oils. You can’t compare them to any shower gel in your bathroom, honestly. The texture is completely different. It’s like using a light cleaning gel with a light foam, but at the same applying a hydrating oil. It’s a special sensation, which I really like. There are 2 different options of shower gels with exotic oils, which contain 0% parabens and coloring. I have already told you about the one with coconut here, so today I will tell you about the elmiplant Deep Relax shower gel with argan, macadamia and abisinian oils (I must confess I never heard about the third one before). Let’s talk about all of them: the Argan oil is rich in antioxidants and vitamin E, important substances which revitalize the skin and give it back its natural glow. The Macadamia oil nourishes the skin and makes it smoother. The Abisinian oil has a high content of Omega 2 and a light texture, which is easily absorbed. The active molecules of the essential oils quickly enter into the skin and keep their effects of revitalizing for longer than combinations of substances. These gels score extra credit points from me, both for hydration and for the exotic fragrances, which make me think of my beautiful vacations in Asia.  

What are your resolutions for 2019 regarding nutrition and skin and complexion care? Any advice is welcome, because sharing is caring.

In the pictures I am wearing: COS white top and shirt, Asos White jeans, Uterque shoes.

This article was made with the help of elmiplant. Thank you for supporting the brands which support this blog.

25Comments
 • Irina/ 04.02.2019Reply

  Am incercat si eu Elmiplant si din punctul meu de vedere lasa f mult de dorit! Dar nah…fiecare ten e altfel…nu trebuie sa functioneze pentru toata lumea :)…Tu esti frumoasa oricum!
  p.s. ma oftic ca nu gasesc niciodata sa cunpar cu ce esti tu imbracata…mai demult aveai in jos paginii blogului o sectiune unde dadeai linkul de unde iti poti achizitiona…acum…intru online si nu gasesc produsele pe care le porti

  • Dana/ 04.02.2019Reply

   Hey. O sa incerc sa reactivez acea optiune (care exista acum, doar ca a ramas in urma rau de tot), pe postarile Instagram. Legat de elmiplant, sigur ca fiecare isi gaseste produsele care ii plac, care dau rezultate. Dar tine cont de faptul ca au o gama uriasa, deci ai de unde alege cele mai potrivite pentru tine. De la creme pentru fata, pana la cele anticelulitice si lotiuni de baie sau de plaja…. sunt fff multe.
   Iar legat de ce port, camasa si bluza sunt acum la reduceri la COS, iar blugii colectie mai veche (cumparati prin septembrie).

 • Irina/ 04.02.2019Reply

  *cumpar

 • Sorina/ 04.02.2019Reply

  Mi-am cumparat produse de la Kiehls de care am tot auzit ca sunt mai naturale(98%) si ca ajuta mult. Sunt in curs de testare! Eram in curs de cautare a unei creme de ochi si asa cercetand am ajuns la aceasta marca plus ca s-a soldat cu mai multe creme luate pana la urma??. Sper sa fiu multumita. Asa as apela la ‘La mer’, Tatcha’ si altele dar care sunt mult prea scumpe!
  Ca alimentatie vreau sa fiu echilibrata!
  Bizzz

  • Toonie/ 04.02.2019Reply

   Mie îmi plac mult produsele de la Kiehls. Am doua măști de fata ff faine!

 • Cristina/ 04.02.2019Reply

  Dana foarte frumos ce ti-ai propus si mult succes , incerc si eu pe cat posibil sa fac la fel :). As fi interesata daca ai putea scrie mai mult despre Hasimoto pentru ca am si eu si sunt atatea pareri ca nu stiu de ce sa ma apuc sau la ce sa renunt: gluten, lactoza etc.

  • Dana/ 04.02.2019Reply

   Stiu ce spui legat de Hashimoto. Si pe mine ma zapacesc atat de multe pareri. Dar ma voi programa la un alt medic cat de curand si poate revin cu detalii. Momentan sa imi fie mie mai clare un pic lucrurile.

   • Irina/ 04.02.2019Reply

    Danuta, eu traiesc cu Hashimoto de 6 ani. Sigur, e musai sa renunti la stres fizic/psihic si sa inveti cum sa gasesti seleniu in alimente, dar in rest e trial&error. Eu am testat cam toate (yup, toaaate) categoriile de alimente intr’un interval de 8 luni (similar diversificarii la perfecti) si acum stiu atat de bine ce mi se potriveste incat nici nu mai e nevoie sa ma chinui sa ma abtin de la ceva, imi vine foarte natural sa evit.

   • Maria/ 05.02.2019Reply

    Buna, Dana! Si eu am fost diagnosticata cu Hashimoto…care a devenit hipotiroidie…mi s-a prescris tratament cu euthyrox. Nu am fost f mulțumită de doctorii care m-au consultat…se recurge imediat la medicamente spunând că nu există leac pentru aceasta afectiune…Mi-ar fi de folos si mie mai multe pareri legate de acest subiect. Multumesc!

 • Alina/ 04.02.2019Reply

  Arata foarte bine gelul de dus. O sa-l testez 😀 Serumul e grozav. Nu l-as da pe nimic 🙂
  Intalnirea a fost specifica tie. Felicitari pentru organizare. Nu stiu cum faci, dar de fiecare data reusesti sa aduci la un numitor comun persoane care nu se cunosc deloc si totul decurge ca si cum ar fi o intalnire intre vechi prieteni, fara nicio teama de prejudecati.

  • Dana/ 04.02.2019Reply

   Multumesc, Alina. Intotdeauna ma simt excelent alaturi de prietenele acestui blog. E ceva ce ne leaga, inexiplicabil aproape… ca si cand am avea o istorie comuna. Acelasi sentiment pe care il descrii il resimt si eu de fiecare data.

 • Alina/ 04.02.2019Reply

  Aici pe blog am aflat de serul cu colagen. Minunat. La 2-3 saptamani de cand am inceput sa-l folosesc toata lumea imi spune ca arat odihnita. Multumesc de sfat.

  • Dana/ 04.02.2019Reply

   Ah, ce ma bucur! E super rapid de aplicat, are rezultate bune si un pret incredibil…

 • Diana/ 04.02.2019Reply

  Ca de obicei, fiecare “vizita” pe blogul tau imi aduce inspiratie.
  De data asta, am o intrebare. Fiind mamica si alaptand, as vrea sa stiu daca imi poti recomanda un produs anticelulitic sigur in perioada alaptarii.
  Multumesc!

 • Aly/ 04.02.2019Reply

  Bună,Dana
  O mica întrebare,te rog
  Produsele elmiplant se pot găsi și în afara țării?
  Îți mulțumesc tare mult!?

 • Cristina/ 04.02.2019Reply

  nimic nu este cercetat si validat mai bine decat retinolul pentru incetinirea imbatranirii pielii (si in general acizii). pentru mine in ordinea importantei sunt asa: retinol (eu fol lixirskin), spf (orice, dar imi place bioderma), o crema hidratanta buna (tot lixirskin) si o crema de corp tot cu acizi (eu folosesc Ameliorate). optional (si ideal pt mine), un serum bun pt zi (cel mai bun mi se pare clarins double serum) si o masca cu vitamina C (phylosophy). Alimentatie, intermitent fasting este perfect si dovedit stiintific ca aduce multe beneficii (recomand examine.com pentru cei interesati)

 • Alexandra/ 05.02.2019Reply

  Am incercat sa gasesc pe internet fara succes ingredientele serului. Imi poate spune cineva care il are daca are alcool, uleiuri esentiale sau parfum? Multumesc.

 • Oana/ 05.02.2019Reply

  Bună, Dana! Please, înainte de a folosi creme cu spf… Do a solid research, sau consulta specialiști de încredere! Recent studiile arata ca aceste creme nu sunt chiar atât de ok pe cum se crede, ele având substanțe cancerigene. Te pup!

  • Cristiana/ 05.02.2019Reply

   Salut! Care studii arata asta? Studii de incredere, meta-analize? Le poti impartasi cu noi? Pana una alta, nu exista substante dovedite cancerigene in vreun produs cosmetic fabricat corect si de acord cu normele UE. Exista insa o incidenta in crestere halucinanta a cancerului de piele, pentru care expunerea neprotejata la soare este principalul factor. Do the math.

 • Maria/ 05.02.2019Reply

  Buna, Dana! Si eu sunt interesata de Hashimoto, am fost diagnosticata cu aceasta afectiune, mi s-a spus ca nu exista leac pentru asa ceva…intre timp a devenit hipotiroidie si mi s-a prescris euthyrox. Mi-ar fi de mare folos mai multe păreri legate de acest subiect. Multumesc!!

 • Cristiana/ 05.02.2019Reply

  Hello! Eu am o piele alba ca laptele cel mai alb si locuiesc intr o zona unde este soare puternic zilnic, deci practic trebuie sa ma imbaiez in SPF zilnic. Am avut probleme cu alunite periculoase care au fost scoase chirurgical, am fost la n dermatologi si toti, fara exceptie, sustin ca produsul cu SPF 30/50 (crema, spray, ce este) trebuie aplicat ultimul in cazul fetei. Nu primul. Eu asa procedez, deci.

  • Dana/ 05.02.2019Reply

   Adica iti dai cu crema de protectie deasupra fondului de ten? sau pur si simplu te referi la faptul ca iti dai cu crema hidratanta, ser sau orice altceva pentru ten si la final crema cu factor de protectia. Ca deasupra sa ramana totusi fondul de ten… E o curiozitate personala, ca sa stiu cum e mai bine pentru mine 🙂

   • Cristiana/ 05.02.2019Reply

    Eu una nu ma machiez 🙂 Dar ma dau cu ser, crema hidratanta, pe urma bb cream (Factor 15, dar se pare ca nu e de ajuns) si apoi ma dau cu un spray de protectie solara cu factor 50. Se pare ca ideea e ca absolut orice ai pune dedesubt, pasul final sa fie crema cu protectie mare. Ma gandesc adesea cum fac cele care se si machiaza, cu atatea straturi, dar se pare ca e important ca SPFul sa fie ultimul. 🙂 Nu stiu ce se petrece cu fondul de ten daca ii pufai niste spray pe deasupra, insa. De asta m-a mirat ce te-a sfatuit dermatoloaga despre care povestesti, ca e pe dos decat ce mi-au zis celelalte dermatoloage, dar ma gandesc ca pana la urma poate nu e chiar asa important unde il pui, important e sa il pui, oare?

 • Anca/ 05.02.2019Reply

  In legatura cu Hashimoto, nu exista tratament natural sau alimente interzise, cu exceptia celor ce contin iod. Am Hashimoto de 13 ani si fac doar tratament de substitutie cu hormoni tiroidieni si bineinteles sunt atenta la cantitatea de alimente consumata pentru a mamentine in forma….si chiar am reusit asta ?. Va pup

 • Virginia/ 14.02.2019Reply

  DANA, vis a vis de Hashimoto, iti recomand Cartile lui Anthony William aka medical medium. Are o carte si la noi publicata, ii spune Vindecarea Glandei Tiroide, neaparat sa o cauti! Sanatate multa❤️

Leave a Comment