Custom Menu

Latest From Our Blog

Invitatie la o conferinta pentru mame

Invitatie la o conferinta pentru mame

UPDATE! Lista invitatelor e completa:

Dragi mamici, va astept maine la intalnirea noastra. Veti primi pe mail toate detaliile necesare:

1. Ramona Dumitrescu, 2. Alina Alexandriuc, 3. Corina Mihaela,  4. Cristina Mosor, 5. Madalina, 6. Alexandra, 7. Ilioiu Nicoleta, 8. Oana, 9. Filip Cristina, 10. Claudia Duma, 11. Ferdis, 12. Roxana Panaitescu, 13. Dama Zoom Decor, 14. Roxana P, 15. Dumitrescu Ramona. Și 5 invitații pentru mamele care au fost sceptice cu privire la întâlnirile din cadrul campaniei Nestlé Începe Sănătos, Creste Sănătos și pe care le invit personal, pentru a afla singure cum se desfășoară acestea: 16. Iry, 17. Sanda, 18. Bianca, 19. Diana, 20. Alina.

Pe mâine!

Ador sa particip la conferinte care isi propun sa informeaze parintii cu privire la dezvoltarea si nutritia celor mici. Am avut de fiecare data o multime de lucruri de invatat, pentru ca am avut ocazia sa intalnesc medici specialisti, dar si mame cu experiente diferite de ale mele. De exemplu, prin intermediul campaniei de educare Nestle Incepe Sanatos, Creste Sanatos (pe care stiti deja ca o sutin de multa vreme), unele informatii primite mi-au solidificat ceea ce stiam deja, in timp ce altele au fost complet noi si mi-au schimbat felul de a privi diverse aspecte ale noii vieti in rol de mama.

Cum inca sunt în plin proces de a ma obisnui cu “situatia”, la aproape 3 ani de la preluarea stafetei, consider ca mai am o multime de invatat. Spre exemplu, mai nou, cea mai mare preocupare a noastră este: Oare ce va manca azi Vlad? Pentru ca, dacă ar fi după el, nu ar manca decât alimente dulci. Ar vrea mereu sa fie si un pic de “ceva dulce” in mancarea sa, indiferent ca e vorba de friptura sau piure: daca nu e putin dulce, nu-i tocmai bun. Probabil ca i se trage de la apetitul meu pentru dulciuri, pentru ca in mod sigur eu nu pot refuza niciun desert, iar de cand a venit Vlad pe lume am atins un numar record de dulciuri mancate pe ascuns. Insa el a ajuns sa faca tot soiul de asocieri bizare: ori are fler de master chef, ori are niste gusturi taaaare ciudate! Daca voi intelegeti cum se pot combina merele cu piureul de cartofi, va rog, astept comentariile voastre! Sau biscuitii cu pastele…? La noi in casa sunt la moda! Zilele trecute mi-am dat seama ca puteam scapa mult mai ieftin de Craciun daca luam niste fructe: am venit acasa cu un pepene verde si s-a bucurat enorm! Si-a pus manutele pe fata, a inceput sa tipe si sa tremure… nu l-am vazut niciodata asa de fericit la vreo masinuta, dar la pepene… ei bine la pepene a fost topit! Asadar, la anul m-am scos cu lista de cadouri! Măcar pepenele e un dulce sănătos.

Cat despre lapte, inca nu a renuntat nici la portia de dimineata, nici la cea de seara. Sunt nopti in care fix inainte de culcare – ca sa mai traga de timp, probabil – mai cere un “supliment”. Dar, daca aveti copii ceva mai mici decat Vlad, stiu perfect care va sunt grijile legate de lapte: ce se intampla dupa alaptare, ce fel de lapte sa ii dau, o sa-l accepte sau nu o sa-l accepte, lapte de vaca sau lapte de capra…de soia?! si pana la urma chiar mai e atat de important laptele si cand nu mai e bebelus??? Am trecut fix prin aceleasi etape, iar amintirea lor imi e atat de clara, ca parca mai ieri s-au intamplat toate.

Revin, asadar, la aceste conferinte extrem de utile, si va marturisesc ca mi-am facut o misiune in a-mi invita prietenele-mame care au nelămuriri, dar și pe cele care au suspiciuni cu privire la continutul si temele de discutii. De fiecare data toate au fost surprinse de cat de educationale sunt si cate informatii bune si-au luat de acolo, asa ca va recomand cu incredere urmatoarea editie din campania educationala Nestle Incepe Sanatos, Creste Sanatos “Ce lapte alegem pentru cel mic de la varsta de 1 an”, care va avea loc pe 15 februarie. Tema o sa fie tipul de lapte pe care il alegem pentru micuti dupa varsta de 1 an, atunci cand alaptarea nu mai este posibila, iar  doamnele doctor Mihaela Oros si Andreea Manda vor fi acolo sa preia toate intrebarile si dilemele legate de alimentatia copilului. Este mai degraba o discutie deschisa cu doctorii in care va puteti spune experientele sau puteti cere sfaturi, fara sa va impună nimeni sa alegeți un anumit lapte pentru copilul vostru. Știu ca o sa va sune ciudat, dar niciodată în timpul acestor conferințe nu s-a făcut referire la vreun produs Nestlé. La absolut nici unul! Pentru ca scopul acestor întâlniri este de educare a părinților, pornind de la cele mai noi studii în domeniu. Eu am participat deja la cateva si mi-au deschis mintea foarte mult cu privire la nutritia copilului.

Asadar, pun la bataie 20 de invitatii: tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu in care sa mentionati ca vreti sa participati (15 februarie, ora 6PM) si sa imi spuneti ce intrebare sau ce teme de discutie v-ar interesa – desigur, sub umbrela temei nutritiei pentru copiii mai mari de 1 an. De la “cate mese trebuie sa aibă un copil de 1 an” și pana la “cum îmi dau seama dacă are vreo anemie”… Astfel, doamnele doctor pot pregati raspunsuri pentru voi, iar discutia poate sa devina interesanta si informativa. Voi anunta castigatorii cu 2 zile inainte (pe 13 februarie).

Mai mult, o sa invit nominal acele persoane care de-a lungul timpului si-au manifestat suspiciunile cu privire la astfel de evenimente, pentru ca sunt convinsa ca odata ce participa, o sa se convinga ca este un demers foarte interesant. Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai, sa rostești întrebările care te frământă și sa te lămurești singur, nu?

Acestea fiind spuse, ma duc sa presar cubulete de pepene peste niste somon. Don’t ask!

Abia astept o serie de astfel de conferinte dedicate bunicilor. Stiu ca nu toti copiii sunt ingrijiti de bunici, insa un numar foarte mare isi  petrec mult timp cu acestia si lucrurile s-au mai schimbat de la o generatie la alta, iar informatiile in mod sigur sunt mult mai complexe. Cred ca un astfel de proces educativ le-ar prinde si lor la fel de bine ca si parintilor, mai ales ca multe metode care functionau cand eram noi mici s-au dovedit a nu fi neaparat cele mai bune.

Pentru a afla mai multe, iata postarile mele anterioare cu privire la aceste conferinte: Programarea metabolica / Cresterea imunitatii / Dezvoltarea cognitiva in primele 1000 de zile Dezvoltarea fizica.

P.S.: In imaginea care ilustreaza acest articol alergam dupa Vlad care inca nu implinise 1 an. Ce repede zboara timpul…

20Comments
  • mariana/ 10.02.2017Reply

    Ai mare dreptate Dana trece timpul si nici nu ne dam seama cand a trecut .

  • mariana/ 10.02.2017Reply

    Dana ar fi o idee buna ca produsul moon viitor sa fie o lotiune de corp mica la tub si sa aiba mirosul parfumului Moon pentru ca mirosul sa persiste mai mult pe piele sa tii cont de aceasta idee ar fi super !

  • Madalina/ 10.02.2017Reply

    De unde îmi dau seama de cat lapte sau de cate mese de lapte are nevoie bebe după 1 an.? Dar dacă continui cu alăptarea? Cum procedez ??

  • Manuela/ 11.02.2017Reply

    Dana, directioneaza-ma te rog catre articolul cu alimentatia copilului dupa 1 an. Nu il gasesc. Multumesc frumos!

  • Alexandra/ 11.02.2017Reply

    Da, tare mult mi-ar plăcea sa particip, mai ales ca pentru noi alimentația lui Luca e deja. un mare stres:(

  • Ilioiu Nicoleta/ 12.02.2017Reply

    Imi doresc sa particip . Cum aleg cea mai buna formula de lapte ,ce trebuie sa se regaseasca in compozitia formulei ?

  • Oana/ 12.02.2017Reply

    Cred ca aceasta conferinta vine la momentul oportun si pentru mine deoarece suntem aproape de pragul la care baietelul meu de 1 an si 4 luni va renunta la laptele matern. Nu stiu ce trebuie facut mai departe dar sper sa aflu si sa ma lamuresc de la aceasta conferinta, daca voi avea ocazia sa particip. Multumesc

  • Filip Cristina/ 12.02.2017Reply

    Doresc sa particip!
    Sunt atatea intrebari: cat timp continuam cu laptele praf si in ce cantitatea?
    fainoasele deasemenea imi pun probleme: daca a mancat gris cu lapte, ii mai pot da paine la alta masa sau un biscuite ca si gustare. Este prea mult?????
    Si multe altele..
    Bebe Vlad urmeaza sa faca un an si 4 luni in cateva zile.??

  • Claudia Duma/ 12.02.2017Reply

    As dori sa castig aceasta invitatie pentru a-i darui-o verisoarei mele care are un baietel de 11 luni si o intereseaza foarte mult subiectul acesta. Cred ca s-ar bucura foarte mult.

  • Ferdis/ 12.02.2017Reply

    In curand vreau sa intarc bebe(1an si 9 luni) si as fi interesata pentru masa de seara ce alimente ar fi mai consistente.

  • Roxana Panaite/ 12.02.2017Reply

    Buna.Mi-as dori sa particip pt fetita mea de 10 luni pt a afla informatii despre alimentatia dupa 1 an si introducerea laptelui de vaca sau mentinerea formulei de lp.Multumesc

  • dana zoom decor/ 13.02.2017Reply

    toma a iesit prima data la un eveniment la conferinta de anul trecut. a dormit bine merci iar eu am invatat multe lucruri. doamnele dr au fost foarte dragute’ cu raspunsuri clare. au recomandat tot timpul alaptarea si au dat argumente logice pt raspunsuri. intr adevar am retinut si m au convins ca dupa intarcare ‘laptele praf este varianta mai buna fata de cel de vaca. anul acesta nu stiu daca voi mai pitea asculta la fel de linistita’ probabil ca toma se va invarti si eu voi incerca sa tin ritmul. as incerca sa vin dar nu pot promite ca pot sta asa ca mai bine cedez locul celor care vin sigur. voi urmari rezumatul tau 🙂 as vrra sa stiu semne ale anemiei’ sau alte lipsuri’ mai ales daxa e un copil care mananca rar carne. ce alimentatie e recomandata pt masa de seara: sa fie si satioasa dar sa nu pice greu. alente care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia lor.

  • RoxanaP./ 13.02.2017Reply

    Buna! Am o fetita de 1.9 luni pe care inca o alaptez. In septembrie vom face cunostinta cu noul bebe:), …sa intrerup alaptarea sau sa-i alaptez pe amandoi?! Cu ce sa inlocuiesc lapticul? Cata sare/ zahar are voie un copil de 1.9 luni? Sunt multe intrebari…

  • Dumitrescu Ramona/ 13.02.2017Reply

    As fi interesata sa aflu de cat lapteare nevoie un copil de un an si 9 luni care nu mai este alptat, ce ar trebui sa contina mesele?

  • Natalia P./ 14.02.2017Reply

    Buna Dana, as dori mult sa particip la conferinta. Baiatul nostru are 2 ani si aproape 5 luni si inca bea lapte praf seara/ dimineata si de cele mai multe ori si in timpul noptii. In ultimul timp sotul ma tot intreaba: cat timp o sa mai tina treaba asta cu laptele praf? ca bea cam mult :)). Sincer nu stiu ce sa-i raspun si poate aflu raspunsul la conferinta, dar si multe alte informatii legate de alimentatia copiilor. Multumesc!

  • Corina/ 14.02.2017Reply

    Dana, multumim de invitatii! unde se va tine conferinta?

  • Dana/ 14.02.2017Reply

    S-a terminat înscrierea? As fi vrut să ajung si eu cu Vlad al meu de un an si doua luni. De interesat, ne intereseaza tot ce tine de alimentație sănătoasă si variată 🙂

  • Roxana Panaite/ 14.02.2017Reply

    Roxana Panaitescu sunt eu ?!?! ??

    • Dana/ 14.02.2017Reply

      Da, iarta-ma, autocorrect-ul.

  • Ilioiu Nicoleta/ 14.02.2017Reply

    Multumesc !

Leave a Comment