Custom Menu

Latest From Our Blog

Recomandari de carti

Recomandari de carti

La aceasta postare aveti ocazia sa o admirati pe Perdita proaspat iesita de la coafor (oh la la), dar si sa faceti recomandari de carti citite recent. Ar fi o postare la care ne-am putea intoarce mai multi pe viitor, atunci cand nu  vom sti ce roman sa alegem mai intai.

 

EN: In this post you will have the chance to admire Perdita freshly groomed (oh la la), but also to make recommendations for books you have read recently. It could be a post to which we might return in the future, when we won’t know which novel to pick first.

In ultima perioada chiar am avut spor la citit (a adormit copilul inainte de ora 11:00), asa ca sunt foarte curioasa sa va aflu recomandarile. Pe noptiera am acum “Fiica ascunsa” de Elena Ferrante (dupa tetralogie parca nu imi venea usor sa ma despart de stilul ei) si “Purgatoriul Ingerilor” de Camelia Cavadia – pe care le citesc in paralel. Am si teatru, dar nu imi dau seama in ce masura pentru cineva din afara breslei ar putea reprezenta o lectura placuta. De exemplu, acum termin “Interogatoriu la Elsinore” de Carlos Manuel Varela, pe care am gasit-o in micuta zona dedicata dramaturgiei de la Carturesti.

Acum astept recomandarile voastre, de care am tinut cont si datile trecute!

In poze port: geaca si blugi ambele Asos White, tenisi Superga, bustiera sport Helmut Lang.

Make up: Alexandra Craescu

Hair Style: Silviu Ionita @ Endorphin Lab

EN: Lately I have been reading a lot (the child fell asleep before 11 pm), so I am very curious to find out your recommendations. I keep “The Lost Daughter” by Elena Ferrante on my night stand (after the tetralogy I find it hard to leave her writing) and “Purgatoriul Ingerilor” by Camelia Cavadia- which I read at the same time. I also have theatre, but I can’t tell how that would be a pleasant reading for someone outside our branch. For instance, now I am finishing “Interogatoriu la Elsinore” by Carlos Manuel Varela, which I found in the small area dedicated to drama in Carturesti.

Now I am waiting for your recommendations, which I have considered in the past also!

In the pictures I am wearing: Asos White jacket and jeans, Superga sneakers, Helmut Lang sport bustier.

Make up: Alexandra Craescu

Hair style: Silviu Ionita@ Endorphin Lab

19Comments
  • Denisa/ 13.10.2018Reply

    Amandoua aratati nemaipomenit.
    De fiecare data cand iti admir abdomenul perfect, imi zic ca ar trebui sa fac ceva mai multe exercitii.?
    Eu acum rasfoiesc cartea psihologului Domnicai Petrovai, Iubeste si fii iubit/a, despre cuplu.
    .

  • Denisa/ 13.10.2018Reply

    Domnica Petrovai, psiholog.

  • Luminița Cristina/ 13.10.2018Reply

    Eu ma pregatesc sa devin mamica, candva, in viitorul apropiat, iar cartile pentru, cu si despre copii le colectionez deja de cativa ani, asa ca pentru aceasta luna iti recomand “In mintea copiilor” (Svetlana Dorosheva) si “Fetita cu fluturi in par” (Oana Cristina Tănase).

  • Petronela Grapina/ 13.10.2018Reply

    Isabelle Alende -Planul infinit și Dincolo de iarna.Are același efect asupra mea ca și Elena Ferrante .Desigur și cărțile Ilenei Vulpescu -Arta conversației și Pe apa sâmbetei .

  • Ionela/ 13.10.2018Reply

    Eu am inceput , datorita recomandarilor tale?, Prietena mea geniala, Elena Ferrante.

  • Ela/ 13.10.2018Reply

    Momentan citesc Cină cu ficat și inimă de Mihaela Apetrei, un roman catchy pe care ți-l recomand dacă agreezi genul policier.

  • Ewa Macherowska/ 13.10.2018Reply

    So cool as always! x

  • Elena/ 13.10.2018Reply

    La ultima carte din tetralogia Elenei Ferrante sunt si eu! ?Si imi pare atat de rau ca se termina!! Insa urmatoarea carte pe lista este “Fiica ascunsa”! Apoi “Sotia plantatorului de ceai” si “Fiica negustorului de matase”de Dinah Jefferies!

  • Anca N./ 14.10.2018Reply

    Menuetul- Mircea Vlădescu. Mi-a placut tare mult.

  • Simona/ 14.10.2018Reply

    “Ghidul micului astronom prin Univers” de Adrian Sonka, astronom si lector la Observatorul Astronomic.
    Iesita de curand de sub tipar.
    De citit impreuna cu Vladut, dar e foarte interesanta si pentru oameni mari!

    • Dana/ 14.10.2018Reply

      O avem! Dar inca nu am apucat sa o citim. Bine ca mi-ai adus aminte 😉

  • Alina/ 14.10.2018Reply

    Acum citesc Sapiens: Scurtă istorie a omenirii, scrisa de Yuval Noah Harari si urmeaza Homo Deus: Scurtă istorie a viitorului a aceluiasi autor

  • Andreea/ 15.10.2018Reply

    Eu tocmai ce am terminat “Credintele noastre creeaza realitatea noastra – Niculina Gheorghita”. O recomand cu drag :).

  • Bookish/ 15.10.2018Reply

    O viață măruntă – Hanya Yanagihara – o carte care să te rupe în bucăți și te face să-ți pui atât de multe întrebări legate de suferință, depresie, prietenie și importanța iubirii.
    Cântec lin – Leïla Slimani – o dramă psihologică despre o familie tânără și schimbările prin care trece odată cu venirea pe lume a copiilor și angajarea unei bone.
    Iubire amară – Elena Ferrante – pentru cei îndrăgostiți iremediabil de Elena Ferrante și nu numai. Ferrante este o povestitoare excelentă, dar și un fin observator al gândurilor/sentimentelor feminine.
    Anul gândirii magice – Joan Didion – autoficțiune, o lectură minunată, cu sclipiri și reflecții interioare despre pierdere și suferință, dar, mai ales despre forța dragostei
    Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman – o poveste duioasă, tristă și amuzantă în același timp despre un pensionar morocănos
    Împreună – Anna Gavlda – o carte de care te vei îndrăgosti iremediabil datorită scriiturii simple, dar pline de emoție. Un amestec de poveste de dragoste, comedie, dar și dramă pe fundalul Parisului anilor 2000
    Ahh și din literatura română contemporană sunt foarte multe cărți bune: Inocenții-Ioana Pârvulescu (un text plin de tandrețe și nostalgei despre copilăria în anii 60), Lindenfeld – Ioan T. Morar (un amestec perfect de tematici social-politice, crâmpeie de poveste de dragoste neîmplinită și meditație asupra trecerii timpului), În spatele blocului – Mara Wagner (un jurnal al tinereții celor născuți în anii 1970-1980, un fel de oracol ce înregistrează atât micile momente de cumpănă din viața școlarilor, cât și traiul la bloc), Efectele secundare ale vieții – Vlad Zografi, Spre văi de jad şi sălbăţie – Veronica D. Niculescu.

    • Dana/ 15.10.2018Reply

      Maine merg la Carturesti 🙂

  • Teogirl/ 16.10.2018Reply

    Zafon, Dana. Urmatorul pe lista dupa Ferrante. 🙂

  • Ramona/ 18.10.2018Reply

    Cum sa nu mori, Dr. Michael Greger

  • Raluca Vintila/ 21.10.2018Reply

    Ian Rankin…orice pentru cine citeste cu placere romane politiste scrise bine. Rankin are un stil fluent si placut. Ceva mai profund este Henning Mankell, dar nu stiu daca a fost tradus in Romania. Apropo, Dana, Mankell a scris si teatru, a fost scritor si regizor, dar a plecat de ceva timp dintre noi. Am cu mine aici cateva carti de Paler si Patapievici, dar i-am descoperit ca find tradusi pe Dana Grigorcea (o fata tot de la Liceul German, numai cu un an mai mare ca mine) si pe Eugen Odiviu Chirovici, pe el cu un roman politist foarte dar chiar foarte bun.

  • Katrina/ 30.03.2021Reply

    Mai scrii recomandari de carti? Mai este ceva bun de citit dupa tetralogia lui Elena Ferrante si celelalte carti ale ei? 😀

Leave a Comment